Oxfam doet mee aan De Warmste Week
Nieuws22 november 2022

Recht op duurzame kleding voor iedereen dankzij De Warmste Week

De Warmste Week heeft onze pop-up winkels voor betaalbare kledij geselecteerd. Met de financiële steun gaat Oxfam België in het najaar van 2023 twee pop-ups starten. Hier kan iedereen kwalitatieve tweedehands winterkleding kopen voor een lage prijs per kg. Doe je mee aan De Warmste Week? Dan steun je deze pop-ups.

Het thema van De Warmste Week is dit jaar “Mee tegen kansarmoede”. MNM en Studio Brussel zullen van 19 tot 24 december De Warmste Radio presenteren vanuit het Stadspark in Hasselt. Iedereen die wil bijdragen, kan nu al een actie registreren op de website of geld schenken. De opbrengst van al die acties komt terecht in het speciale DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Na de Warmste Week wordt het ingezamelde bedrag verdeeld onder de 270 geselecteerde projecten rond kansarmoede, waaronder de pop-ups van Oxfam.

Vorig jaar deed Oxfam ook mee aan De Warmste Week met een project van onze partner Proud to Be Us Laos. Met de financiële steun hebben we in 2022 tijdens de Pride Month, IDAHOT en verschillende andere momenten campagne gevoerd voor een LGBTQIA+-inclusieve samenleving in Laos.

Warme kleding is een recht, geen luxe

Onder de naam “Recht op duurzame kleding voor iedereen!” passen onze pop-ups helemaal in het thema van dit jaar. Oxfam strijdt tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid, want daar ligt de basis van kansarmoede. Voor ons is ongelijkheid de oorzaak van minder of geen kansen tot kwalitatief werk, toegang tot warme kleding, gezondheid en voedsel. Veel mensen hebben het in België moeilijk om betaalbare kwaliteitskleding te vinden. Daarom organiseren we sinds 2020 pop-up winkels met tweedehands winterkleding tegen een lage prijs. Deze tijdelijke winkels bevinden zich in buurten waar de noden het hoogst zijn. Zo hebben we er al geopend in Brussel, Antwerpen en op dit moment is er een in Luik die uitzonderlijk het hele jaar open zal blijven. Daar verkopen we nu winterkleding voor €4 per kilo.

Met de steun van De Warmste Week kunnen we gemakkelijker een pand huren en mensen aanwerven om de shop uit te baten. Dat zijn telkens mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In de loop van oktober - november 2023 plannen we er twee te openen: een in Antwerpen en een in Brussel.

volunteer_activism_black_24dp Group 790 Rectangle 991 Group 794 Group 793 Group 792 Group 791 Path 823 Path 824

Ik schenk aan De Warmste Week

Als je aan De Warmste Week schenkt, steunt je ook ons initiatief.

Met onze POP-UPS bieden wij:

  • Toegang voor iedereen tot duurzame kleding.
  • Toegang tot werk voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
popup winkel Antwerpen

Rechts