Alles over jouw fiscaal attest

Jouw rijksregisternummer

WAAROM VRAGEN WE NAAR JOUW RIJKSREGISTERNUMMER?

Op 28 december 2023 keurde de federale regering een nieuwe wet goed, getiteld 'Wet houdende diverse fiscale bepalingen'. Een van de nieuwe regels voor verenigingen, is dat alle organisaties die fiscale attesten mogen uitreiken, verplicht zijn om bij het indienen van de attesten bij de FOD Financiën de rijksregisternummers te vermelden van de schenkers die recht hebben op belastingaftrek. De belastingdienst zal de betrokken personen dus met zekerheid kunnen identificeren en hun fiscaal attest zal automatisch op hun belastingaangifte verschijnen.

IK GEEF MIJN RIJKSREGISTERNUMMEr dooR 

Ter herinnering: als het bedrag van uw totale jaarlijkse donaties €40 of meer bedraagt, profiteert u van een belastingvermindering van 45%.
        
Voor meer info, contacteer ons donor care team via OBE.Fundraising@oxfam.org of op het nummer 02 501 67 33.

Meer informatie : https://financien.belgium.be/nl/vzws/giften/attesten

Jouw documenten van Oxfam op Doccle

Oxfam zal voortaan jouw fiscaal attest via het online administratieplatform Doccle aanbieden. Elk fiscaal attest komt in je Doccle archief, waar je het snel en eenvoudig kan raadplegen en automatisch wordt bewaard.

Waarom Doccle?

Doccle is het meest veelzijdige administratieplatform van België. Je kan er documenten van uiteenlopende bedrijven ontvangen, betalen, delen, ondertekenen én archiveren. Je regelt zo je administratie eenvoudig via computer, smartphone of tablet. Bovendien kan je er zelf tot 2.000 persoonlijke documenten bijhouden én heb je toegang tot overheidsdocumenten via eBox. Doccle is 100% gratis, en dat zal altijd zo blijven.

Hoe download je je fiscaal attest? 

Ten eerste laten we je graag weten dat je geen Doccle-account nodig hebt om je fiscaal attest te downloaden of te printen. Wil je toch een account aanmaken, volg dan de procedure op de website van Doccle. Als je een account hebt, kan je het attest ook opslaan in je Doccle-documenten.

Indien je e-mailadres bij Oxfam geregistreerd is ontving je een e-mail met een link naar je fiscaal attest. Als je daarop klikt, kom je op de Doccle-pagina en zie je normaal gezien meteen je fiscaal attest. Je kan het dan  meteen openen en downloaden.  

Volg deze stappen als je de e-mail geopend hebt:

  • Open je fiscaal attest via de link vanuit de mail die je ontvangen hebt.
  • Onderaan de pagina kan je via de de knop open/print in een nieuw venster het fiscaal attest downloaden. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden bij Doccle. Zie onderstaande afbeelding.
  • Je attest wordt dan geopend in een nieuw venster, in pdf-formaat.
  • Je kan het fiscaal attest dan downloaden en bewaren op je computer of afprinten.

Ondervind je toch een probleem? Contacteer ons dan zeker.

Screenshot of a Doccle Tax certificate

Fiscaal attest 2024

Werk uw contactgevens bij of laat ons weten op welke manier jij volgend jaar jouw fiscaal attest wil ontvangen.

Rechts