Kom in actie met Oxfam op jouw school

Een les geven over eerlijke handel? Deelnemen aan een educatieve workshop over klimaatverandering? Een eigen Wereldwinkel openen op je school? Ons educatieve aanbod heeft voor iedereen iets in petto, of je nu lesgeeft op een lagere, secundaire of hogeschool.  

Oxfam sensibiliseert kinderen op school

actief burgerschap met oxfam

Wist je dat het klimaat en economische rechtvaardigheid sterk gelinkt zijn? Hetzelfde geldt voor eerlijke handel en ecologie, voor duurzame landbouw en gendergelijkheid wereldwijd. Ons educatief aanbod loodst je door alle thema's. Ontdek hieronder ons aanbod.

Met onze jaarkalender heb je alvast voor elke maand een handige les-, actie-, of uitstaptip voor jouw wereldburgerschapsactiviteiten. Voor alle graden van het lager en het secundair. 

Meer info nodig? Contacteer ons. 

We helpen je met veel plezier verder. 

Lessen Oxfam

Lespakketten

Gebruik ons lesmateriaal voor lager en secundair onderwijs en maak van je leerlingen actieve wereldburgers. 
 

Inleefatelier Bolivia

Inleefateliers

Je klas tonen welke impact klimaatverandering en globalisering hebben op pakweg een Boliviaanse boer of een Cambodjaanse kledingarbeider? 

Scholenactie Oxfam

Scholenactie

Tijdens de Week van de Fair Trade in oktober worden we overspoeld door toffe acties op school. Registreer je actie! 

Wereldwinkel op school

Wereldwinkel op School

Een Wereldwinkel op School is meer dan een verkoopstandje met producten van eerlijke handel. Een WoS is een sociaal engagement, de leerlingen leren een duurzame onderneming beheren én ondertussen amuseren ze zich rot met vrienden en vriendinnen. 

Wereldwinkel op school

Bezoek een wereldwinkel met je klas

Wat dacht je van een klasbezoek aan de wereldwinkel, een proeverij, een woordje toelichting of een heuse vorming? Contacteer de winkel in de buurt, en vraag naar de mogelijkheden.  

Klimaatfresco

Doe met je klas mee aan het Klimaatfresco en leer in 3 uur de oorzaken en de gevolgen van de klimaatverandering te begrijpen. 

Educatief traject op maat

Zin om met je groep deel te nemen aan een educatief traject dat helemaal aansluit bij jouw behoeften en interesses? Neem dan deel aan één van onze op maat gemaakte projecten! 

Rechts