Kom in actie met Oxfam op jouw school

Een les geven over eerlijke handel? Deelnemen aan een educatieve workshop over klimaatverandering? Een Wereldwinkel op School opstarten? Ons educatieve aanbod heeft voor iedereen iets in petto, of je nu lesgeeft op een lagere, secundaire of hogeschool.  

Oxfam sensibiliseert kinderen op school

actief burgerschap met oxfam

Wist je dat het klimaat en economische rechtvaardigheid sterk gelinkt zijn? Hetzelfde geldt voor eerlijke handel en ecologie, voor duurzame landbouw en gendergelijkheid wereldwijd. Ons educatief aanbod loodst je door alle thema's. Ontdek hieronder ons aanbod.

Met onze jaarkalender heb je alvast voor elke maand een handige les-, actie-, of uitstaptip voor jouw wereldburgerschapsactiviteiten. Voor alle graden van het lager en het secundair. 

Meer info nodig? Contacteer ons. 

We helpen je met veel plezier verder. 

Nieuw! Vanaf september 2023

Combineer het inleefatelier Mondiapolis met een bezoek aan het Tweedehands sorteercentrum Yunus.

wereldwinkel op  school

Wereldwinkel op School

Een Wereldwinkel op School is een groep van jonge wereldburgers in actie. Deze jongeren komen op voor een rechtvaardige, duurzame en solidaire wereld. Dat doen ze door middel van actie, educatie en verkoop, binnen, en soms ook buiten de schoolmuren.

Inleefatelier Bolivia

Inleefateliers

Je klas tonen welke impact klimaatverandering en globalisering hebben op pakweg een Boliviaanse boer of een Cambodjaanse kledingarbeider? 

Scholenactie

Tijdens de Week van de Fair Trade in oktober worden we overspoeld door toffe acties op school. Bestel plaktattoos en registreer je actie!

Lessen Oxfam

Lespakketten

Gebruik ons lesmateriaal voor lager en secundair onderwijs en maak van je leerlingen actieve wereldburgers.

Bezoek een wereldwinkel met je klas

Wat dacht je van een klasbezoek aan de wereldwinkel, een proeverij, een woordje toelichting of een heuse vorming? Contacteer de winkel in de buurt, en vraag naar de mogelijkheden.  

Educatief traject op maat

Zin om met je groep deel te nemen aan een educatief traject dat helemaal aansluit bij jouw behoeften en interesses? Neem dan deel aan één van onze op maat gemaakte projecten!

NIEUW! LESPAKKET VOOR 16+

VROUWEN CENTRAAL IN KLIMAATRECHTVAARDIGHEID.

Download  de tool

Download de handleiding

Thematische fiches

Donwload onze thematische fiches over: ongelijkheid, klimaatonderhandelingen, klimaat en vrijhandel, gender, natuurlijke rijkdommen, migratie, waardig werk, voedselsoevereiniteit, eerlijke belastingen, internationale instellingen, sociale bescherming, multinationals, landroof, landbouw, Bolivia.

Abonneer je op onze scholennieuwsbrief

Word lid van onze gesloten facebookgroup

Rechts