Steun ons, doe een gift

Elke dag sterven er 21.000 mensen als gevolg van ongelijkheid. Steun ons in onze strijd tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid.  

Als je op een jaar tijd minimum 40€ schenkt, geniet je van een belastingvermindering van 45%.

- of -

Stort een vrij bedrag naar
BE37 0000 0000 2828 (BIC: GEBABEBB) met de mededeling 5102- EENMALIGE GIFT

Dringende noodhulp

Steun de 2.2 miljoen mensen die vast zitten in gaza.

Humanitaire crisis in Gaza

meer dan 29 miljoen mensen op de rand van de hongerdood

Honger en dorst in afrika

Een kasreserve die we snel kunnen aanspreken om humanitaire hulp te bieden.

Oxfam-noodfonds

Een maandelijkse gift is een duurzame steun

Toegang tot water en onderwijs, bescherming van sociale rechten, gendergelijkheid ... Dat zijn de domeinen waarin Oxfam actief is met talrijke projecten. Hun gemeenschappelijke eigenschap is dat ze van lange duur zijn en op een duurzame manier het leven van mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld verbeteren. Zo’n projecten uitvoeren, kost tijd en geld. Daarom is jouw maandelijkse gift zo belangrijk. Je steunt onze projecten op lange termijn en maakt het ons mogelijk om beter in te schatten over welke middelen we in de toekomst kunnen beschikken.

Jouw maandelijkse steun helpt ons ook om een financiële reserve op te bouwen. Daarmee kunnen we bij een humanitaire noodsituatie zoals een conflict of een ramp direct optreden zonder op subsidies van de overheid te moeten wachten.

Sluit je aan bij de maandelijkse Oxfamschenkers en strijd mee tegen armoede en ongelijkheid.

Ik schenk maandelijks

Voor elke euro die Oxfam spendeert...

86.5% gaat naar de strijd tegen ongelijkheid

Dankzij jouw gift krijgen gezinnen drinkwater en voedsel tijdens noodsituaties. Boeren kunnen het hoofd bieden aan de gevolgen van de klimaatcrisis. Arbeiders en arbeidsters komen op voor hun rechten.  Vrouwen en mannen kunnen een eigen zaak starten om hun gezin te voeden. Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Ik DOE EEN GIFT

Le personnel d'Oxfam Belgique

9% dekt onze vitale werkingskosten

Van elke euro die je ons schenkt, gaat er 15 cent naar de werking van Oxfam: salarissen, gebouwbeheer, nutsvoorzieningen, transport, enzovoort.

7% stelt ons in staat om nieuwe fondsen te werven

Om ervoor te zorgen dat onze projecten een langdurige positieve impact hebben op het leven van miljoenen mensen, is een vaste inkomstenstroom noodzakelijk. Maandelijkse giften geven ons die garantie.  

Andere manieren om Oxfam te steunen

Geef een solidaire tint aan je evenement

Maak van een verjaardag, huwelijk, geboorte of sportieve uitdaging een solidair evenement en steun zo de projecten van Oxfam wereldwijd.
directions_run_black_24dp Path 821 Path 822

Neem deel aan Oxfam Trailwalker

Oxfam Trailwalker is een uitzonderlijke sportieve en solidaire prestatie waarbij je in ploegen 100 km of 25 km. Om deel te nemen, verzamelt elke ploeg fondsen in om projecten van Oxfam wereldwijd te steunen.

Schenk een solidair cadeau met Oxfam Pakt Uit

Oxfam Pakt Uit is een collectie symbolische cadeautjes die je aan vriend.inn.en of familieleden kan schenken waardoor je het werk van Oxfam wereldwijd steunt.

Laat je idealen na

Door Oxfam op te nemen in je testament, steun je onze strijd tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid. Via onze projecten krijgen duizenden mensen toegang tot een betere toekomst.

Steun ons via je bedrijf

Geef jouw bedrijf een sociale dimensie via een partnerschap met Oxfam. We ontwikkelen samen verschillende acties voor je medewerkers.

Word Major Donor

Met een grote gift maak je een groot verschil. Via een grote gift aan Oxfam speel je een cruciale rol in de strijd tegen ongelijkheid. Ontdek hoe je een project kan steunen in een domein dat jou nauw aan het hart ligt.

Steun de producentenorganisaties van Oxfam Fair Trade

Oxfam België werkt, onder de handelspoot Oxfam Fair Trade, samen met verschillende producentenorganisaties wereldwijd. Het Partnerfonds biedt deze partners steun in verschillende domeinen.

Andere manieren om tegen ongelijkheid te strijden

Je kan ook op andere manieren samen met ons de ongelijkheid bestrijden: vrijwilliger worden, onze petities tekenen, ons jouw niet gebruikte kleren ...
Zo veranderen we samen de wereld

De impact van uw steun

Rebuild Women's Hope oprichtster Marcelline Budza omhelst een andere vrouw.

Vrouwenkoffie: feminisme in een pakje

In Kivu, Rebuild Women’s Hope verandering in en breekt een lans voor vrouwenrechten én kwaliteitskoffie.

earthquake_Turkey_discussing_operational_work

Oxfams humanitaire respons in Turkije en Syrië

Dankzij de inzet van onze schenkers en de giften die met het 12-12 Consortium werden opgehaald, konden we in Turkije en het noorden van Syrië op een jaar tijd meer dan 2 miljoen mensen steunen.

Vrouwen voorop in de landbouwsector van Sierra Leone

“Landbouwproductie stimuleren en diversifiëren in Sierra Leone” is een van de projecten van Oxfam. In dat kader steunen we de vrouwelijke landbouwers van de vereniging FEMINET.

Samen verdedigen we rechten en waarden, maar we ontwikkelen ook concrete en innovatieve oplossingen die een antwoord bieden op echte problemen.

Een aantal concrete voorbeelden van onze impact

Een donatie van € 10

€ 10 staat gelijk aan de aankoop van een hygiënekit voor een familie die haar woning heeft verloren en in een kamp verblijft. Deze kit, vitaal bezit tijdens humanitaire crisissen, bevat een emmer, zeep en detergent, maar ook tandenborstels, tandpasta, maandverband, ondergoed en WC-potten.

Een donatie van € 40

€ 40 laat ons toe om een familie van vijf mensen voor één maand van voedingsmiddelen te voorzien. Dit is onder andere rijst, maïs, bonen en olie. Om deze pakketten samen te stellen berekenen wij hoeveel calorieën per dag er nodig zijn om te voldoen aan voedingsnoden.

Een donatie van € 350

€ 350 staat bijvoorbeeld gelijk aan de kosten voor de installatie van een systeem dat regenwater opvangt om zich voor te bereiden op de droge periode voor een familiaal gerunde boerderij.

Een donatie van € 1800

€ 1800 is het bedrag nodig voor een opleiding van 15 Filippijnse landbouwers en landbouwsters om hen weerbare landbouwtechnieken voor moeilijke klimaatomstandigheden aan te leren.
volunteer_activism_black_24dp Group 790 Rectangle 991 Group 794 Group 793 Group 792 Group 791 Path 823 Path 824

Jouw vrijgevigheid helpt ongelijkheden over de hele wereld te verminderen

Met een gift steun je onze acties en projecten in meer dan 80 landen. Samen dragen we bij aan een eerlijkere wereld!

Jouw rijksregisternummer

Een nieuwe wettekst verplicht alle organisaties die fiscale attesten mogen uitreiken om bij het indienen van de attesten bij de FOD Financiën de rijksregisternummers te vermelden van de schenkers die recht hebben op belastingaftrek.

Rechts