Straatwervers Oxfam

De straatwervers van Oxfam

Je bent ze waarschijnlijk al tegengekomen in een winkelstraat  of aan je deur. Onze straatwervers zijn een onmisbare schakel in onze werking. Ze zorgen ervoor dat er steeds nieuwe mensen bijkomen die Oxfam België maandelijks steunen.

De fondsen die op deze manier binnenkomen, vertegenwoordigen een derde van het inkomen van Oxfam België. Zonder deze genereuze steun van het publiek zou onze werking onmogelijk zijn en zouden we heel wat minder projecten kunnen financieren. In ruil daarvoor is ons financieel beleid volkomen transparant.

Wie zijn onze straatwervers?

Onze wervingsteams bestaan vooral uit studenten en personen met andere professionele profielen. Wervers worden betaald voor hun opdrachten en werken voor agentschappen die partner zijn van Oxfam (Activate, Direct Result en Atlas Sales Agency).

Onze teams volgen een opleiding bij Oxfam, zodat ze met kennis van zaken over onze organisatie en onze projecten kunnen praten.

Hoe kan je ze onze straatwervers herkennen?

Onze wervers dragen altijd kledij met het Oxfam-logo (T-shirt, polo, windjack, winterjas…). Ze moeten ook altijd een badge dragen waarmee je ze kan identificeren.

Straatwerving Oxfam

Waaruit bestaat hun werk als straatwerver?

Of ze nu van deur tot deur werken of op straat, onze wervingsteams zijn actief in verschillende steden van het land. Het is hun rol om het werk van Oxfam voor te stellen en het publiek ervan te overtuigen onze projecten te steunen met maandelijkse giften.

Om dat te doen beschikken onze wervers over een tablet, zodat personen die ons wensen te steunen meteen een domiciliëring via de bank kunnen starten.

Welke regels moeten ze respecteren?

De personen die voor Oxfam werken als wervers zijn onze ambassadeurs. Ze moeten in iedere situatie beleefd zijn en weigeringen aanvaarden zonder aan te dringen.

Oxfam België is lid van de Ethische Fondsenwerving vzw. We volgen de Ethische Code en het Handvest voor de Directe Dialoog. We werken volgens de Richtlijn voor het werven van schenkers met een Europese domiciliëring.

We eisen van onze partneragentschappen en wervers dat ze deze teksten kennen en respecteren.

Opgelet voor oplichters

Jammer genoeg zijn er personen met slechte bedoelingen die het imago of de naam van Oxfam misbruiken om hun eigen belangen te dienen.

Als je de volgende zaken opmerkt, wees dan waakzaam:

  • Onze teams vragen nooit om cash of om een eenmalige gift via onmiddellijke overschrijving.
  • Wervers gebruiken altijd tablets. De schenkingen gebeuren via een domiciliëring bij je bank.
  • Onze wervers moeten altijd een kledingstuk met het logo van Oxfam dragen en een badge waarmee je ze kan identificeren.

Vragen? Opmerkingen?

Neem contact op via 02 501 67 33 als je vragen hebt of opmerkingen over onze straatwerving (slechte ervaring, vermoeden van oplichting).

Rechts