Persbericht11 september 2023

Oxfam start noodfonds op voor Marokko

Oxfam België start een noodfonds op voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Het Oxfam-team in Marokko beoordeelt samen met partnerorganisaties de snelste en meest geschikte humanitaire inspanningen om de getroffen mensen te helpen in de nasleep van de verwoestende aardbeving van vrijdagavond. Ondertussen lanceert Oxfam België een noodfonds op BE37 0000 0000 2828 met vermelding van 9248 Morocco.   

Eva Smets, directrice van Oxfam België, zei: "De omvang van de verwoesting is enorm. De mensen zijn nog steeds in shock en angstig, ze hebben niet eens tijd om te rouwen. Het zal een enorme uitdaging zijn om bij de overlevenden te geraken, aangezien veel dorpen al moeilijk bereikbaar waren. De omvang van deze aardbeving is ontmoedigend. Het dodental is al opgelopen tot 2000 mensen en neemt nog steeds toe.  Het aantal overlevenden dat nu misschien met helemaal niets achterblijft is waarschijnlijk enorm", zei ze.  

Oxfam brengt momenteel samen met partners de omvang van de verwoesting en de meest dringende noden in kaart. Gewoonlijk bieden Oxfam en partners bescherming, water en sanitaire voorzieningen, onderdak en voedselhulp en ondersteuning bij de heropbouw. Oxfam beoordeelt nu welk type onmiddellijke steun en steun op langere termijn nodig is. 

"We weten dat de overlevenden veel hulp en steun nodig zullen hebben - niet alleen op de korte termijn, maar ook in de komende dagen, weken en maanden," aldus Smets. 

Noot aan de redactie 

Steunen kan via de website van Oxfam België of op het algemeen rekeningnummer BE37 0000 0000 2828 met vermelding van 9248 Morocco.   

volunteer_activism_black_24dp Group 790 Rectangle 991 Group 794 Group 793 Group 792 Group 791 Path 823 Path 824

Steun Oxfam in Marokko

Steun de slachtoffers van de aardbeving

Rechts