Nieuws12 juni 2024

When business meets the Doughnut. New models for the big shift

Op 25 juli gaan Oxfam-directeur Eva Smets en Erinch Sahan van Doughnut Economics Action Lab tijdens Love Tomorrow met elkaar in gesprek over het thema “When business meets the Doughnut. New models for the big shift”. Wees erbij en schrijf je in.

Als je je ticket via Oxfam koopt, krijg je 20% korting met de code LT24OXFAM106.  

 

Tijdens het gesprek ‘When business meets the Doughnut. New models for the big shift’ vertellen Eva Smets en Erinch Sahan hoe het donutmodel onze economie kan revolutioneren. Op basis van hun expertise in non-profit leiderschap verkennen ze innovatieve oplossingen om het huidige economische model te transformeren zodat het aan ieders behoeften voldoet. Met respect voor mensenrechten en de grenzen van onze planeet.   

Want om het hoofd te bieden aan de klimaat- en sociale uitdagingen, zijn er andere oplossingen nodig: circulaire economie, faire handel, eerlijke belastingen en gegarandeerde leefbare inkomens. Dit vereist een fundamentele herziening van bedrijfsdoelstellingen, bestuur, eigendom en financiering om zo een betere toekomst vorm te geven. 

De donuteconomie   

Het donutmodel is gebaseerd op de veronderstelling dat het mogelijk is om de Belgische en wereldeconomie klimaat- en maatschappelijk verantwoord te maken. Het ideale evenwicht dat moet worden bereikt ligt tussen twee cirkels - een sociale vloer en een milieuvloer - in de vorm van een donut. Dit is wat Eva Smets, directeur van Oxfam België, aantoont in haar boek ‘Kantelen!’. 

Praktische informatie  

Wanneer: 25/07/2024  

Waar: De Schorre in Boom 

Bestel je ticket hier

Psst: Oxfam neemt je na de lezing graag mee op een ritje in het reuzenrad met uitzicht over het magisch festivalterrein van Tomorrowland.

Erinch Sahan

Erinch Sahan: Erinch Sahan is hoofd Business & Enterprise bij Doughnut Economics Action Lab. Hij is gewezen uitvoerend directeur van de World Fair Trade Organization. Daarvoor werkte hij 7 jaar bij Oxfam, waar hij campagnes leidde en het initiatief Future of Business van Oxfam oprichtte. Eerder was Erinch Sahan ook manager marktstrategie bij Procter & Gamble, startte hij een meubelbedrijf en werkte hij voor het hulpprogramma van de Australische overheid.  

Eva Smets

Eva Smets: Eva Smets is sinds 2018 algemeen directeur van Oxfam België. Daarvoor woonde en werkte ze meer dan 15 jaar in het buitenland. Zeven jaar lang werkte ze als hulpverlener in Centraal- en Oost-Afrika voor ngo's als Oxfam en Care. Daarna ging ze in New York (VS) aan de slag als uitvoerend directeur van Watchlist on Children and Armed Conflict, een platform van ngo's zoals Save the Children en Human Rights Watch, om civiele bescherming op de agenda te zetten bij de VN Veiligheidsraad.   

Rechts