Nieuws29 juni 2023

Kom naar One Day For Another World

Ook dit jaar is het bijna weer zover: One Day for Another World, de jaarlijkse Oxfam-dag op de Gentse Feesten, gaat door op woensdag 19 juli.

Op 19 juli vind je bij Sint-Jacobs:

    18u30 - Raman (teder gitaargeweld en nieuwe ster aan het Gentse blues(rock)firmament)

    20u15 – Vieux Farka Touré (virtuoze mix van traditionele Malinese woestijnblues met rauwe rock-‘n-roll jams)

    22u - Bibi Tanga & The Selenites (opmerkelijke bouillabaisse van hip-hop, gospel, funk en jazz uit de Centraal-Afrikaanse Republiek)

    23u30 - Guedra Guedra (Marokkaanse dj/producer die traditionele Bedoeïenen-sounds combineert met hedendaagse underground dance)

    0u15 – 3phaz (producer uit Caïro die bekend staat voor zijn vernieuwende benadering op de Egyptische mahraganat en shaabi sound)

Muziek met een hart, op een dag met een duidelijke boodschap: de verantwoordelijkheid voor het aanpakken van de klimaatcrisis ligt vooral bij grote bedrijven. Die slogan zal je deze zomer op verschillende festivals horen aan de Oxfam-stand en dus op 19 juli ook op de Gentse Feesten.

Terwijl iedereen dagelijks inspanningen levert voor het klimaat, neemt slechts 3% van de grote Belgische bedrijven échte actie. De grootste bedrijven moeten dringend meer investeren in de transitie naar duurzamere bedrijfsmodellen.  

Actie voeren in combinatie met geweldige muziek? Dat klinkt als een succesvolle cocktail!

 

 

 

Rechts