Persbericht15 december 2023

De mooiste cadeaus liggen niet altijd onder de kerstboom

Oxfam België lanceert een nieuwe communicatiecampagne naar aanleiding van de overvloed aan eindejaarsgeschenken om ons eraan te herinneren dat de beste geschenken niet altijd onder de boom liggen. Door een schenking te doen, hebben we allemaal de macht om te handelen voor een eerlijkere en meer gelijke wereld.  

Nog steeds heeft één op de drie mensen in de wereld geen toegang tot drinkwater, leven meer dan 2 miljard mensen in precaire sanitaire omstandigheden en lijden bijna 800 miljoen mensen honger. Overal ter wereld steunt Oxfam internationale samenwerkingsprojecten, in het bijzonder met vrouwengroepen, die gericht zijn op de ontwikkeling van duurzame toegang tot water, fatsoenlijke hygiëne en veerkrachtige landbouw.  

Oxfam België heeft daarom een ludieke sensibiliserings- en fondsenwervingscampagne lopen om Belgen aan te sporen een cadeau te schenken dat telt. Om dit te doen, ontwierp Oxfam België samen met het agentschap MOJO vier visuals die verband houden met de belangrijkste thema's van Oxfam België. Op elk van deze visuals wordt een humanitair of campagne object als een geschenk verpakt om aan te tonen dat bepaalde voorwerpen die voor sommigen alledaags lijken, voor anderen essentiële instrumenten zijn. 

 

Noot aan de redactie  

Oxfam België strijdt tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid. Ze doet dit door projecten en programma's in 23 landen in Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië te ondersteunen.

Beeldmateriaal is hier beschikbaar. 

Rechts