Persbericht7 maart 2024

België moet kantelen! Eva Smets, directeur Oxfam België, schrijft een boek over de economie en samenleving

De ongelijkheid in onze wereld is torenhoog. Bovendien heeft ze een enorme economische, menselijke, sociale en ecologische kost. Ons model kraakt in alle voegen, en we voelen ons vaak machteloos om er iets aan te doen. Er is geen alternatief, zo wordt gezegd. 

Maar het kan wél anders. In Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie toont Eva Smets (Executive Director, Oxfam België) aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt. Met een gezonde dosis verbeelding en daadkracht vinden we onze weg terug uit de chaos. Als we kantelen naar een donuteconomie, dan ligt een rechtvaardige toekomst voor het grijpen.

In haar boek gaat Eva Smets zowel in gesprek met experts als Kate Raworth en Paul De Grauwe en haalt ze concrete Belgische cases aan die een invulling geven aan de donuteconomie, zoals o.a. Autodelen en csa-boerderijen. 

Het boek zal vanaf 19 maart beschikbaar zijn in boekhandels en de Wereldwinkels. Smets stelt haar boek ook voor op 26 maart in Muntpunt, Brussel. 

 Noot aan de redactie: 

Eva Smets is beschikbaar voor interviews. De cover is hier beschikbaar. 

Een recensie-exemplaar van het boek is verkrijgbaar via klaartje.ballon@lannoocampus.be 

Rechts