Nieuws25 augustus 2022

Oxfam Climate Justice Weekend

Je bent tussen 18 en 30 jaar en je wordt gedreven door het onstuitbare verlangen om van de wereld een betere plaats te maken? Kom dan naar het Oxfam Climate Justice Weekend dat plaatsvindt van 21 tot en met 23 oktober: drie dagen om te debatteren, actie te voeren en na te denken, met als orgelpunt de "Walk for your future" klimaatbetoging van zondag 23 oktober.

Je zorgen maken over het klimaat is goed, maar actie ondernemen is nog beter! Daarom organiseren we een geëngageerd weekend waar je meer kunt leren over klimaatcrisis, nadenken over oplossingen en je stem laten horen op straat.

Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina

 

Workshops, gedachtewisselingen en conferenties

Tijdens dat weekend zullen Oxfam-klimaatactivisten komen spreken over de oorzaken en gevolgen van de klimaatcrisis. Hoe ziet de toekomst eruit voor de boeren in de zwaarst getroffen landen? Wat is het donutmodel? Hoe wordt de gendergelijkheid door de crisis beïnvloed? Welke impact kunnen de jaarlijkse VN-klimaatconferenties (COP) werkelijk hebben? Al deze brandend actuele onderwerpen zullen aan bod komen in de ongetwijfeld boeiende discussies en uitwisselingen met de andere deelnemers.

Denkpistes en actie voor meer klimaatrechtvaardigheid

Een van de activiteiten die tijdens het weekend op het programma staan, is het ‘Klimaatfresco’. Dat is een interactief kaartspel om je meer inzicht te verschaffen in de vele - en soms complexe - mechanismen die tot de huidige klimaatcrisis hebben geleid. Het bevat ook de aanzet voor mogelijke oplossingen.

Het hoogtepunt van het weekend wordt onze groepsdeelname aan de Klimaatbetoging op 23 oktober. Slogans, borden, stunts, …: we moeten onze stem laten horen voor meer klimaatrechtvaardigheid.

Praktisch

Het weekend staat open voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Het vindt plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 23 oktober. Overnachten doen we in de Jes Sleep In, in Brussel. Alle maaltijden zijn inbegrepen, behalve de maaltijd op vrijdagavond (vergeet niet een picknick mee te nemen). Inschrijven en betalen kan tot 16 oktober.

Wij stellen 3 inschrijvingsbedragen voor:
•    € 20 - kortingstarief * (studenten, werkzoekenden, enzovoort)
•    € 30 - normale prijs
•    € 40 - solidariteitsprijs

Laat het inschrijvingsgeld je er niet van weerhouden deel te nemen. Als de voorgestelde bedragen niet haalbaar voor je zijn, geef dit dan aan op het inschrijvingsformulier en dan zoeken we een oplossing.

* Van toepassing voor studenten, werkzoekenden, personen met beperking, groot gezin (3 of meer kinderen), verblijfstatuut dat geen recht geeft om te werken.

Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina

programma

Download of bekijk hier het programma

Als je vragen hebt over het programma, neem dan gerust contact met ons op, door te mailen naar laetitia.horlait@oxfam.org of te bellen op het nummer   02/501 67 37  (van maandag tot en met vrijdag, van 10 tot 17u).

inschrijving climate justice weekend - 21 tot 23 oktober 2022

Opgelet, je inschrijving is enkel geldig na betaling van de deelnamekosten. Gelieve voor 16 oktober je bijdrage te storten op het rekeningnummer BE18 7320 3057 5865, met de mededeling ‘Climate Justice Weekend – Naam Voornaam’.

We stellen drie bedragen voor:

  • € 20 - kortingstarief*
  • € 30 - normale prijs
  • € 40 - solidariteitsprijs

Laat de deelnamekosten je er niet van weerhouden deel te nemen. Als de voorgestelde bedragen niet haalbaar voor je zijn, vermeld dat dan onder de rubriek ‘Opmerkingen/vragen’ van het inschrijvingsformulier en we zoeken een oplossing.

* Van toepassing voor studenten, werkzoekenden, personen met beperking, groot gezin (3 of meer kinderen), verblijfstatuut dat geen recht geeft om te werken.

 

 

Geslacht
Heb je vertaling nodig?
Klimaattips, info over klimaatacties, evenementen en over andere manieren om Oxfam te steunen, … dat wil je niet missen. Mogen we die jou sturen?
Oxfam respecteert je privacy. Je kan je gegevens altijd laten aanpassen, verwijderen of je toestemming weer intrekken. Lees onze privacyverklaring.
Wens je ook de maandelijkse nieuwsbrief van Oxfam-Magasins du Monde te ontvangen?
Oxfam-Magasins du Monde respecteert je privacy. Je kan je gegevens altijd laten aanpassen, verwijderen of je toestemming weer intrekken. Lees hun privacyverklaring.
Funded by the European Union

This was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of Oxfam België/Belgique and do not necessarily reflect the views of the European Union.

Rechts