Oxfam Magazine Nr. 7

In Oxfam Magazine nummer 7 tonen we de impact van onze Bite to Fight chocolade op het leven en de toekomst van cacaoboer.inn.en in Ivoorkust, geven we verslag uit over onze humanitaire acties in Turkije en Syrië na de aardbevingen en beschrijven we op welke manier onze Palestijnse partner Al Reef maftoulcosucous produceert op de Westelijke Jordaanoever. Belangrijk: het magazine ging in druk voor de vijandelijkheden in Israël, Gaza en in Bezet Palestijns Gebied op de Westelijke Jordaanoever losbarstten. 

Oxfam Magazine 7 legt uit hoe moeilijk het is voor cacaoboer.inn.en in Ivoorkust (en bij uitbreiding overal ter wereld) om het hoofd boven water te houden. Vanwege hun monopolie houden de chocoladefabrikanten de prijzen zo laag mogelijk. Door hen een extra premie bovenop de Fairtrade-prijs te geven en hen te steunen om op een duurzame manier te telen, creëert Oxfam met het Bite to Fight-project een uitweg uit het agrarisch kolonialisme. 

In ons Impactartikel beschrijven we de impact van de aardbevingen van februari in Turkije en Syrië en leggen we uit op welke manier Oxfam de getroffen bevolkingsgroepen ter plaatse heeft gesteund. 

Behind the Product brengt dan weer het verhaal van de moeilijk omstandigheden waarin onze Palestijnse partner Al Reef maftoulcosucous produceert op de Westelijke Jordaanoever. Ondertussen is de situatie daar door het losgebarsten conflict uiterst precair. Alhoewel alle aandacht momenteel op Gaza is gericht, neemt geweld van Israëlische soldaten en kolonisten er elke dag toe. De mensen van Al Reef werken nu verder in de mate van het mogelijke. Ze houden de graanmolen draaiende en plukken dadels en olijven. Veel keuze hebben ze niet want niet oogsten betekent geen inkomen en dus een jaar werk voor niets.  

Verder zijn er de vaste rubrieken zoals Radar, Oxfamily en onze Fair Shop met een super aanbod faire producten voor de eindejaarsfeesten. 

Rechts