Persbericht11 mei 2024

Oxfam Trailwalker een stralend succes

De tweede lente-editie van de Oxfam Trailwalker vond dit weekend plaats in Sint-Hubert. Meer dan 800 mensen namen deel aan het sportieve evenement om zich in te zetten voor een rechtvaardiger wereld. 

Het weer was stralend. De zon was gedurende heel het verlengde weekend van de partij en ‘s nachts was er zelfs poollicht zichtbaar. Vrijdag stonden 148 teams aan de startlijn om de 100 kilometer door de Ardennen, in het grote bos van Saint-Hubert af te leggen binnen 30 uur. Er namen ook 44 teams deel aan de kortere versie van 25 km. Voor het eerst in de 17 edities van de Trailwalker was er geen enkel team dat opgaf. 

Het team Les Cognards“ kwam om 00u14 als eerste over de finishlijn, na slechts 16 uur en 14 minuten lopen!  De vier teamgenoten bestaan uit Servais de Meeûs, Grégoire Dufrasne, Julien en Arthur Le Paige. Het team van humanitair medewerker Olivier Vandecasteele legde de 100km af in 27 uur en 09 minuten, ze kwamen aan om 11u57. 

Het team The Equality Runners, met Oxfam directrice Eva Smets, heeft de 25 kilometer gewonnen: ze kwamen om 16u13 over de finish, ze hebben dus 25km in minder dan 3 uur en 13 minuten volbracht. 

"Wij willen de 180 vrijwilligers hartelijk danken voor al hun energie en enthousiasme! Zonder onze vrijwilligers en de steun van de stad Saint-Hubert en de provincie Luxemburg zou de Trailwalker gewoon niet hebben plaatsgevonden”, zegt Pierre Milinkovitch, evenementenverantwoordelijke van Oxfam België. 

Dit jaar was werd maar liefst 406 137  ingezameld. Het geld dat tijdens de Oxfam Trailwalker wordt ingezameld, wordt gebruikt om internationale solidariteitsacties tegen ongelijkheid te financieren. 

Noot aan de redactie 

Interviews met het organisatie of winnaars zijn mogelijk. 

Beeldmateriaal is beschikbaar. 

Rechts