
Inleefateliers van Oxfam
Wil je graag op reis, zonder zelfs een stap buiten België te zetten? Dan nodigen we je uit in de Oxfam-inleefateliers. Daar leg je in groep een interactief parcours af en kruip je in de huid van een Boliviaanse boer of Cambodjaanse kledingarbeider.
Wie kan er meedoen aan een Oxfam-inleefatelier?
- alle groepen jongeren vanaf 16 jaar (alle studierichtingen)
- alle groepen volwassenen (volwassenenonderwijs, hogescholen, verenigingen)
- De ateliers zijn geschikt voor groepen van 12 tot 24 personen, helaas niet voor individuele bezoekers.
Ok! Hoe regel ik dat?
- Deelnameprijs: 5 euro per persoon, en gratis voor begeleiders.
- Je reserveert best 6 weken vooraf.
- We vragen je om je groep op voorhand voor te bereiden; we helpen je natuurlijk met de nodige informatie.
- Na het atelier kan je de deelnemers warm maken om zelf aan de slag te gaan met leuke alternatieven!
- Je kan de Oxfam-inleefateliers volgen in het Nederlands of Frans, en op aanvraag ook in het Engels of het Spaans (atelier Bolivia).
Klimaatverandering en toegang tot voedsel in inleefatelier Bolivia
Bolivia is een van de landen in Zuid-Amerika die het zwaarst getroffen is door de klimaatverandering. Een groot deel van de bevolking leeft van de landbouw, maar door de klimaatverandering sneuvelen gewassen en is er dus minder eten beschikbaar.
Verklein je ecologische voetafdruk in het inleefatelier Bolivia
Trek je Boliviaanse boerenplunje aan en ervaar zelf hoe de klimaatverandering jouw leven verandert. In dit inleefatelier doe je mee aan een internationale klimaattop en kan je er je stem laten horen. Je onderhandelt er mee over efficiënte en duurzame oplossingen voor het klimaat, en dus ook over jouw persoonlijke toekomst.

Bolivia inleefatelier
Consumptie en globalisering in inleefatelier Mondiapolis
Hoeveel verdient een Cambodjaanse kledingarbeidster? En hoeveel liter water is er nodig om een jeansbroek te maken? Jij ontrafelt zelf het mysterie van de economische globalisering: niet met ingewikkelde cijfers of grafieken, maar aan de hand van een jeans, een smartphone of een frisdrankje. Door dit inleefatelier krijg je meer inzicht in de gevolgen van globalisering op mens en milieu.
Samen denken we na over een andere globalisering
Je stapt in de wereld van een Burkinese katoenteler, een Cambodjaanse kledingarbeidster of een vertegenwoordiger van een multinational. En je onderhandelt over waardig werk en een eerlijk en duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen.
