Nieuws22 augustus 2022

Oxfam en e5 werken al 20 jaar samen voor een betere wereld

Sinds 2002 organiseert e5 twee keer per jaar inzamelacties om Oxfam te steunen. Ook dit jaar kan je van 7 tot 20 september kleding schenken die je niet meer draagt in ruil voor een cadeaucheque van € 12,5 bij e5.

Schenk je kleding tijdens de refive days bij e5

Breng je oude, herbruikbare kleding en accessoires tussen 7 en 20 september naar de dichtstbijzijnde e5-winkel. Voor elke volle zak krijg je een e5-cadeaucheque van € 12,5.

strijd tegen ongelijkheid

De ingezamelde spullen worden gesorteerd en in Oxfam-tweedehandswinkels aan democratische prijzen verkocht. De opbrengst gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd. Zo steunen jij en e5 onze strijd tegen ongelijkheid.

Bekijk dit filmpje om te weten wat er met jouw ingezamelde kleding gebeurt.

Strijd tegen armoede

Sinds vorig jaar kunnen wij dankzij de ingezamelde kleding ook pop-ups tegen armoede organiseren in buurten waar mensen in moeilijker omstandigheden leven (Anderlecht en de Antwerpse Seefhoek). Daar bieden wij kwalitatieve winterkleding aan voor € 3/kg.

Via deze samenwerking willen we ook meer en meer mensen overtuigen om kleding te schenken en zelf ook tweedehands te kopen. Op die manier stimuleren we hergebruik, wat ook een positief effect heeft op het klimaat. We dagen zelfs iedereen uit om de hele maand september tweedehands te kopen.

 

Group 1088 Path 581 Path 582 Path 583 Path 584

Kleren schenken na 20 september

Wil jij graag kleding of schoenen schenken aan Oxfam maar je geraakt niet in een e5-winkel tussen 7 en 20 september? Breng je kleding en schoenen naar een tweedehandswinkel van Oxfam of een Oxfam-container.

Rechts