Met Oxfam naar een duurzaam festival 

Word vrijwilliger op de zomerfestivals met Oxfam!

Ik schrijf me in

Wil je graag op een zinvolle manier van Reggae Geel, Les Ardentes, Esperanzah, Les Solidarités, ROCK HERK of One Day op de Gentse Feesten genieten?

Oxfam biedt jou de kans om deel uit te maken van een fantastisch vrijwilligersteam dat de sympathiekste Belgische festivals in vuur en vlam zal zetten. Overdag maak je de festivalgangers warm voor onze strijd. ’s Avonds geniet je gratis van de optredens en je favoriete bands. Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Jij bent de enthousiasteling die we zoeken

Als je

  •     Van muziek houdt
  •     Je vlot uitdrukt en niet bang bent om mensen aan te spreken
  •     Zin hebt om naar een van deze festivals te gaan: Reggae Geel, Les Ardentes, Couleur Café, Esperanzah, Les Solidarités, Dour, Rock Herk of de Gentse Feesten
  •     Van plan bent om je festivalbezoek zinvol in te vullen door je concreet in te zetten voor klimaatrechtvaardigheid.

Hoe doe je dat?

“Een klein land als België is niet verantwoordelijk voor de klimaatcrisis, het is de schuld van China”, “Mensen kunnen niets doen, het is aan de politici om echte maatregelen te nemen”, “Ja, maar wie gaat de klimaattransitie betalen?” Krijg je bij dit soort discussies al spontaan zin om concreet te antwoorden?

Tijdens de festivals willen we vooral mensen bevragen, met hen van gedachten wisselen en het bewustzijn rond klimaatrechtvaardigheid vergroten. Klimaatrechtvaardigheid betekent het verband leggen tussen de klimaatcrisis en ongelijkheid. Want wereldwijd worden de mensen die het minst verantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis (mensen die in het mondiale Zuiden wonen, vrouwen, enz.) het hardst getroffen door de gevolgen ervan.

Hoe ziet een festivaldag met Oxfam eruit?

 We spreken rond de middag of iets later af (afhankelijk van het begin van de line-up van het festival), lunchen samen en bouwen de stand op.

 De rest van de dag kunnen we festivalgangers aanspreken, hun vragen beantwoorden en mensen zo goed mogelijk informeren over de acties van Oxfam voor het klimaat.

 Wij sluiten de stand rond 19u. Dan kan je de rest van de avond nog genieten van een geweldige muzikale zomeravond.

Wat krijg je allemaal van ons?

Ben je heel enthousiast, maar een beetje onzeker over je kennis van de klimaatcrisis? Geen nood: er is een vormingsdag (verplicht voor nieuwe vrijwilligers) op zaterdag 22 juni of zaterdag 6 juli. Daar krijg je meer uitleg over de klimaatcrisis en onze acties, zodat je festivalgangers zo goed mogelijk kan informeren.  

Je krijgt een festivalticket voor de dagen dat je onze stand als vrijwilliger ondersteunt. Wij voorzien drank en zowel een middag- als avondmaaltijd.

We betalen ook je verplaatsingskosten, maar enkel die met het openbaar vervoer.

Feest je mee?

Ben je all-in voor wat zomerse solidariteit? Vul dan snel het formulier in en kies de data en festivals waaraan je graag wil deelnemen.

Ik schrijf me in

Duid enkel de data en festivals aan waarop je zeker beschikbaar zal zijn. Als je met ons mee wil naar Couleur Café moet je ook op de eerste vormingsdag aanwezig zijn (zaterdag 22 juni).  

Let op: dit formulier invullen wil niet zeggen dat je al helemaal bent ingeschreven als vrijwilliger aan onze stand (wij krijgen heel veel aanvragen 😉). We bekijken jouw inschrijving en sturen je zo snel mogelijk een bevestiging via mail.  

Nog vragen of twijfels? Contacteer onze Event Campaigner Fanny via mail op fanny.schmit@oxfam.org​ ✨​

We kijken ernaar uit om met je samen te werken!

Fanny en het hele Oxfam-team

Rechts