Sociale economie

Wie tweedehands kiest, helpt de textielafvalberg verkleinen en gaat vervuiling tegen. Soms is tweedehands een financiële keuze. Oxfam vinkt nog een vakje af: je bouwt mee aan een sociale samenleving.

drie medewerkers in Yunus.

Oxfam's pop-upwinkels

We willen het juiste kledingstuk aanbieden in het juiste seizoen en aan de juiste prijs. Iedereen zou stijlvolle, kwalitatieve en warme kledij moeten kunnen hebben. Zo organiseren we bijvoorbeeld winterpop-ups. Hierbij verkopen we winterkledij aan een lage prijs per kg.

Sociale economie

Ook in België strijden we tegen onrecht en armoede. Oxfams sorteercentrum is symbolisch genoemd naar Yunus. De econoom Muhammad Yunus kreeg als grondlegger van het microkrediet in 2006 de Nobelprijs voor de Vrede. Net als de nobelprijswinnaar willen we mensen hogerop helpen en kansen bieden. Zo werken mensen met een vluchtelingenstatuut, alternatief gestraften en mensen met een beperking in Yunus, maar ook in onze winkels en in het magazijn in Vilvoorde. Na hun stage bij Oxfam hebben ze een eerste werkervaring die kan helpen door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt met de ervaring en talenten die ze bij Oxfam ontwikkeld hebben.   

Group 1085 Group 1076 Path 993 Path 994 Path 995

Word vrijwilliger

Promoot je mee circulaire en sociale economie in België? Word vrijwilliger bij Oxfam!

Rechts