Nieuws15 november 2022

Oxfam zet faire cadeaus in de kijker voor de feestdagen

In december organiseren de Oxfam-Wereldwinkels hun jaarlijkse cadeaudagen

Een Oxfam-cadeau is lekker of handig, ethisch verantwoord, knap design, leuk om te dragen … je doet er keer op keer een producent én de planeet een plezier mee. Bovendien zijn er dit jaar tal van wijnen in promotie die je in de Wereldwinkel kan komen degusteren. Klanten kunnen genieten van een korting van 15% bij aankoop van twee dezelfde wijnen. Die mogen ze kiezen uit een selectie van 6 wijnen en 2 schuimwijnen.

Genoeg confectiesokken en ‘made in China’-prullaria gekregen de voorbije jaren? Geschenkjes stiekem op eBay gezet? Of aan de buren gegeven? En maak jij ook elk jaar opnieuw dezelfde goede voornemens om duurzamer te gaan leven? Gedaan ermee, daar kan je iets aan doen! Kies dit eindejaar voor faire cadeautjes uit de Oxfam-Wereldwinkels.

Ook online kan je geschenkkaarten kopen waarvan de kostprijs rechtstreeks naar partnerorganisaties gaan. Zo doet de klimaatcrisis en conflicten honger in de wereld verergeren. Mislukte oogsten, migratie, prijsstijgingen … Miljoenen mensen gaan dagelijks de strijd aan om hun gezin te kunnen voeden.

Met dit Oxfam kaartje steun je projecten van Oxfam en haar partners rond voedselzekerheid. Zo is er een opleiding rond nieuwe landbouwtechnieken, de verdeling van gereedschap en zaden en bieden we noodvoedselhulp waar conflicten of rampen hebben toegeslagen. Het is dus een dubbel cadeau: jij ontvangt een leuke kaart en de wereldwijde honger vermindert.

Oxfam wenskaartje om honger tegen te gaan.

“Elk cadeau uit de wereldwinkel vertelt een eigen verhaal. Het komt van of gaat naar een producent die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Een kleinschalige speler die van Oxfam kansen krijgt, omdat eerlijke handel zorgt voor duurzame ontwikkeling,” aldus Eva Smets, directeur Oxfam België.

Kom inspiratie opdoen uit het ruime aanbod aan geschenken van eerlijke kwaliteit tijdens de Oxfam Cadeaudagen.

nood aan de redactie

Interesse om een specifiek product uit te proberen? Contacteer persverantwoordelijke Belinda Torres Leclercq 0472 55 34 43 belinda.torres-leclercq@oxfam.org

 

Rechts