Nieuws23 september 2021

Oxfam Trailwalker 2021: een recordeditie

De 14de editie van Oxfam Trailwalker vond plaats tijdens het laatste weekend van augustus in Saint-Hubert. 1.148 stappers zetten zich samen met Oxfam België in voor een rechtvaardigere en meer solidaire wereld.

Aan de succesformule van Oxfam Trailwalker komt maar geen eind. De 14de editie vormde hierop geen uitzondering: 86% van de 836 wandelaars slaagde erin de 100 km af te leggen in minder dan 30 uur tijd.

De 312 mensen die zondag deelnamen aan Oxfam Trailwalker 25, een kortere versie van de 25 km, bereikten allemaal de finish.

Het weer was niet altijd even goed tijdens deze editie. De deelnemers moesten tijdens de tocht verschillende regenbuien doorstaan, maar lieten zich hierdoor niet tegenhouden.

Bekijk de foto's

Oxfam Trailwalker 2021 in cijfers

Team 418, "The Sparkling", kwam als eerste over de finishlijn om 2:28 uur, na slechts 19 uur en 28 minuten lopen.  De vier teamgenoten zijn afkomstig uit Clavier (Luik), Sprimont (Luik) en Wéris (Luxemburg).

Team MSG-Summits kwam zondag als eerste over de eindmeet bij de 25 kilometer-variant. De vier vrienden uit Waals-Brabant gingen ’s ochtends om 7 uur van start en kwamen om 11.46 uur over de finish, in minder dan 5 uur tijd dus.

Oxfam Trailwalker heeft in totaal 568.172 euro opgebracht. Dit bedrag overtreft officieel het vorige record van 568.000 euro uit 2013. Het ingezamelde geld gaat naar Oxfam-projecten om armoede en ongelijkheid over de hele wereld te bestrijden.

Een groot succes dankzij de vrijwilligers

"Dit jaar was de organisatorische uitdaging groot", verklaart Markus Neumann, Oxfam-medewerker. "Het aantal deelnemers en de voortdurend wijzigende gezondheidsmaatregelen vroegen veel van de teams, maar ook van de 185 vrijwilligers die op het evenement de handen uit de mouwen staken.

"Wij willen hen hartelijk bedanken voor al hun energie en enthousiasme. Zonder onze vrijwilligers en de steun van de stad Saint-Hubert en de provincie Luxemburg had Oxfam Trailwalker gewoon niet kunnen plaatsvinden.”

Klaar voor de 2022 editie ?

De inschrijvingen zijn al geopend ! Vorm je team en schrijf je snel in. Je krijgt dan toegang tot je teampagina en kan dan samen met je teamleden je trainingen en giften beheren. Een onvergetelijke uitdaging wordt het zeker, maar de beloning is in elk geval de moeite waard: beleef samen met je team unieke momenten in het Grote Woud van Saint-Hubert.

Ik schrijf mijn team in

Je ziet het zitten om aan Oxfam Trailwalker mee te doen, maar je hebt nog vragen? Geen probleem! Wij nemen contact met je op om ze te beantwoorden. Klik hieronder en vul het contactformulier in.

Ik ben geïnteresseerd

 

Rechts