Donor week

Hoe kan je je spullen schenken?

Spullen schenken doe je in een Oxfam-tweedehandswinkel bij jou in de buurt. Kleren en schoenen kan je ook in een van onze kledingcontainers stoppen.

Onze kledingcontainers worden geleegd door onze partners Wereld Missie Hulp en Terre, maar jouw geschonken spullen blijven exclusief bestemd voor de Oxfam tweedehandswinkels.

Zijn de kledingcontainers in Vlaanderen vol of heb je er per ongeluk iets in laten vallen, bel dan naar 03/454.14.15 of stuur een mail naar info@wereldmissiehulp.be. Voor Brussel bel je naar 02/240.58.58 of mail je naar collecte.textile@terre.be.

Inzamelacties

Oxfam organiseert samen met andere organisaties of bedrijven regelmatig inzamelacties van spullen die je niet meer nodig hebt. Dat doen we bijvoorbeeld met Dreamland. Van 1 juli tot en met 13 augustus 2022 roept de speelgoedgroothandel zijn klanten op om gebruikte boekentassen en rugzakken in zijn winkels binnen te brengen ten voordele van Oxfam. Wij geven die dan een tweede leven in onze tweedehandswinkels. Per geschonken boekentas ontvang je een Dreamland-aankoopbon van € 5.

Een ander voorbeeld is de inzamelactie die we twee keer per jaar met e5 doen. Breng je gebruikte kleren binnen bij e5 en ontvang per geschonken zak kleren een e5-cadeaucheque van € 12,5. Wij sorteren alles en verkopen de beste stukken in onze tweedehandswinkels. De opbrengst gaat naar onze projecten wereldwijd. De volgende actie is van 7 tot 20 september 2022.

Ook scholen en jeugdbewegingen houden inzamelacties ten voordele van Oxfam.

Wil je op de hoogte blijven van de inzamelacties? Hou dan onze website in het oog.

Wil je zelf een inzamelactie organiseren? Mail ons.

Week van de gever

Met de lente voor de deur is het traditioneel tijd om op te ruimen en overbodige spullen het huis uit te krijgen. Daarom organiseren we elk jaar in maart de Week van de Gever waarbij we jou uitnodigen om al je spullen die je niet meer nodig hebt en nog in goede staat zijn naar een Oxfam-tweedehandswinkel te brengen. Hou onze website in het oog voor de precieze data van deze actie.

 

Rechts