Nieuws8 september 2022

Duurzaam terug naar school

Terug naar school, een feest voor ouders, maar niet altijd voor alle leerlingen. Wat verzacht de pijn? Het vooruitzicht van de vrienden terug te zien en natuurlijk nieuwe spulletjes. Een boekentas, pen, schoenen … En dat kan ook duurzaam! Van snacks tot schoolgerief en kleren: dacht je al aan Oxfam-producten? Nu wel!

1 Circulair met flair

Perfecte match: tweedehands toont ons dat veel essentiële zaken in het leven terugkeren en we er dus goed aan doen om lief te zijn voor elkaar en ons gerief of om onze spulletjes een tweede leven te geven. Kies dus resoluut voor tweedehands schoolgerief zoals boekentassen of pennenzakken. Maar ook je ‘nieuwe’ sportschoenen of jas kunnen dat zijn. Bovendien is tweedehands niet meer weg te denken uit het modebeeld. Wie de trends volgt, weet waarheen die leiden: de Oxfam-Tweedehandswinkel! Vind er hier eentje in je buurt.

Niet onbelangrijk detail: door te shoppen in een Oxfam-Tweedehandswinkel draag je ook rechtstreeks bij aan de werking van Oxfam in het buitenland en in eigen land. De opbrengst gaat  naar de wereldwijde Oxfam-projecten. In België ondersteun je met je aankopen de sociale economie: de winkels worden gerund door bezielde vrijwilligers en in het centrale sorteercentrum stellen we mensen te werk die anders moeilijk aan een degelijke job geraken.

2 vieruurtje wordt fair-uurtje

Oxfam Fair Trade heeft een heel arsenaal aan fairtradeproducten die vaak ook bio en vegan zijn. Want naast een stuk fruit wil jouw spruit wellicht ook graag een koekje of ander lekkers mee naar school. Check dus het assortiment online of in de wereldwinkel in jouw buurt. Leerkracht? Moeder of vader die terug naar het werk gaat? We zijn er zeker van dat Oxfam-koffie en -thee jouw pauze des te fijner maken. Check onze koffieservice!

3 toch liever in 't nieuw? Naar de wereldwinkel!

Tweedehandsshoppen, het is een ware schattenjacht. En soms vind je niet wat je nodig hebt. Voor de kleintjes vind je daarom überschattige rugzakjes, drinkflessen, brooddoosjes en meer in de Oxfam-Wereldwinkel. Fair gemaakt door coöperaties van ambachtelijke producenten in het Zuiden. Niet twijfelen, want elke editie is beperkt in aantal!

Group 1088 Path 581 Path 582 Path 583 Path 584

Vind een Oxfam-winkel in je buurt

Rechts