Cintres 2eme main

Wat gebeurt er met je spullen?

Wil je iemand anders plezier doen met jouw favoriete literaire klassieker, de vintage lamp van je overgrootmoeder of de jas die toch maar niet uit je kast geraakt? Schenk jouw kwalitatieve spullen nog een lang tweede leven.

Alles begint bij kwaliteit

Zo simpel is het. Als je een kwalitatief item koopt, zij het een broek, een zetel, een laptop ... zit je al een heel eind op het duurzame pad. Het gaat langer mee, de kans is groter dat je het kan herstellen en bovendien maak je er sneller iemand mee blij. Kwaliteit draagt bij tot een lang tweede leven. Lees hier wat je allemaal kan doneren.

Heb je een karaktervol item maar heb je er zelf niets meer aan? Doneer jouw waardevolle spullen in een van onze tweedehandswinkels, containers (enkel textiel) of houd onze inzamelacties in het oog. Zo organiseren we al meer dan 20 jaar inzamelacties in maart en september met e5.

Gedoneerd. En dan?

De spullen die je schenkt komen in een winkel of sorteercentrum van Oxfam terecht. Daar selecteren onze medewerkers en vrijwilligers op kwaliteit. Zo’n 20% wordt verkocht via onze winkels, voor de rest werken we samen met partners die dit recycleren. De winst uit de verkoop gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd. Zo steun je met jouw gedoneerde spullen rechtstreeks een goed doel.

Bekijk dit filmpje om een beter beeld te krijgen van wat er met jouw ingezamelde kleding gebeurt.

Bekijk video
Group 1088 Path 581 Path 582 Path 583 Path 584

Waar kan je spullen doneren?

Vind de dichtstbijzijnde kledingcountainer of tweedehandswinkel.

Rechts