Change! Oxfam Youth Training

Change! Oxfam Youth Training

Zin in engagement ? Doe mee met Change! Oxfam Youth Training

Herken jij jezelf? Het klimaat, genderrechtvaardigheid en economische ongelijkheid interesseren je, maar je weet niet goed waar te beginnen?

Het kersverse Change! Oxfam Youth Training  brengt je daarom een unieke opleiding, verspreid over 3 weekends. Ontmoet andere jongeren, leer bij over mondiale thema’s en bloei open tot een geïnformeerde en kritische burger, klaar om de grote maatschappelijke kwesties aan te pakken.

Vind de actiehandvaten die bij je passen en die je toelaten om bij te dragen aan een meer rechtvaardige wereld waarin jij je helemaal thuis voelt.  

Zin om het avontuur aan te gaan? Schrijf je dan in!

eekend Allez 2023 young people activities

 Wat is Change! precies?

Change! is een eenjarige opleiding waarbij je de strijd tegen ongelijkheid van dichtbij leert kennen. Dit gebeurt op basis van 3 grote pijlers:

  •     Klimaatrechtvaardigheid
  •     Genderrechtvaardigheid
  •     Economische rechtvaardigheid

Deze drie thema’s snijden we aan, verspreid over de verschillende opleidingweekends. Wat staat er op het programma tijdens deze weekends? Interactieve workshops, debatten met en geleid door experts, bezoek aan inspirerende plekken, kennismakingsforums en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer met bakken plezier.

Samen verkennen we op welke limieten het huidige systeem botst. Een systeem dat ongelijkheid in de hand werkt. We gaan op zoek naar werkbare alternatieven en bepalen samen een toekomst die gewenst en rechtvaardig is voor iedereen.

Aan het einde van het opleidingstraject ontvang je een getuigschrift van de Oxfam-opleiding.

Hierna zijn er twee mogelijke opties: je kunt Oxfam-animator of Oxfam-ambassadeur worden (of allebei). Als animator krijg je de kans om onze inleefateliers en educatieve tools te begeleiden. Als ambassadeur kun je deelnemen aan onze campagnes en acties.

Waarom is een Oxfam-opleiding interessant voor jou?

Een opleiding bij Oxfam volgen, betekent ook deelnemen aan ons wereldwijd beïnvloedings- en mobilisatienetwerk. 

Oxfam België is een burgerbeweging die strijdt tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid. Oxfam streeft naar een wereld waarin iedereen invloed kan uitoefenen op beslissingen die hun leven beïnvloeden, of die nu lokaal of mondiaal zijn. Wij willen het huidige systeem dat ongelijkheid creëert omvormen tot een structureel rechtvaardig systeem.  

Oxfam hanteert een intersectionele visie: economische ongelijkheid, armoede, genderongelijkheid en klimaatproblemen zijn één en dezelfde! De Change! trainingscyclus laat je inzien hoe al deze kwesties met elkaar verbonden zijn en geeft je de mogelijkheid om concreet aan de slag te gaan.

Jouw Oxfam-getuigschrift is bovendien een echte opsteker voor je professionele toekomst en staat goed op een CV!  

Op het programma

De opleidingsweekends beginnen telkens vrijdagavond en eindigen zondag rond 15u.

Change! is een eenjarige opleiding die plaatsvindt op de volgende data:  

  • Kick-off dagen: zaterdag 14 oktober 2023 (Brussel)    

Op deze dag kunnen we de groep leren kennen, de Oxfam-organisatie ontdekken, het opleidingsprogramma nader toelichten en samen onze verwachtingen en doelstellingen bepalen.  

  • Climate Justice Weekend: 24 - 26 november 2023 (Brussel)   

Tijdens dit weekend leer je meer over de complexiteit van de klimaatcrisis, ontmoet je activisten, neem je deel aan workshops om je visie te verruimen, droom je van een wenselijke toekomst ... en nog veel meer!  

  • Gender Justice & Diversity Weekend: 16 - 18 februari 2024 (Brussel)   

Hier leggen we de basis voor genderrechtvaardigheid en stellen we veel vragen, bouwen veilige safe spaces dromen van een dekoloniale wereld, leggen de link tussen gender en klimaat ... Anders gezegd: de hoofdingrediënten van het genderrechtvaardigheidsweekend!

  •  Weekend rond economisch rechtvaardigheid, 19-21 april 2024 (meer info volgt)

Tijdens dit weekend leer je over de mythe van groei, word je je bewust van je privileges en kwetsbaarheden, bedenk je hoe je systemische verandering kunt realiseren en vooral hoe je je vrienden kunt 'besmetten' met je activisme!

Belangrijk: het is belangrijk dat je bij alle activiteiten aanwezig bent. Dit is geen training à la carte, maar een trainingstraject van een hechte groep dat gedurende het jaar evolueert.

Voor wie is Change! precies?

Deze cursus is voor mensen tussen 16 en 30 jaar oud. Er zijn verder geen vereisten om deel te kunnen nemen. Je motivatie, je interesses en je verwachtingen zijn meer dan genoeg! 

Wat kost het?  

Het inschrijvingsgeld omvat alle activiteiten van het jaar (d.w.z. de startdag en de 3 weekends) en is inclusief eten, accommodatie en verzekering.   

We bieden 2 pakketten aan:  

 - 100 euro: het standaardtarief  

 - 75 euro: het gereduceerde tarief, zodat iedereen aan het opleidingstraject kan deelnemen zonder financiële hindernissen. *  

Je kan je inschrijvingsgeld betalen op rekeningnummer BE55 0000 3196 5944 met als mededeling "Change! + naam en voornaam van de deelnemer".  

Let op: je inschrijving is pas geldig na ontvangst van je overschrijving. 

* Het inschrijvingsgeld mag geen belemmering vormen voor je deelname! Als de voorgestelde bedragen jou om welke reden dan ook niet passen, geef dit dan aan in het inschrijvingsformulier en dan vinden we samen een oplossing. 

Ik schrijf me in! 

Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar: obe.edu@oxfam.org

Inschrijvingsformulier

Door dit formulier in te vullen, stem je ermee in om de volledige opleiding te volgen die Oxfam aanbiedt, namelijk de lanceringsdag en 3 weekends voorzien in de loop van het jaar.

Wij gaan een Whatsapp-groep opstarten voor alle praktische vragen. Mogen we jouw mobiele telefoonnummer toevoegen?
Oxfam respecteert je privacy. Je kan je gegevens altijd laten aanpassen, verwijderen of je toestemming weer intrekken. Lees onze privacyverklaring.
Hoe heb je voor het eerst gehoord van "Change!"?

Oxfam respecteert je privacy. Je kan je gegevens altijd laten aanpassen, verwijderen of je toestemming weer intrekken. Lees onze privacyverklaring.

Rechts