Allez!

Allez!

act-learn-exchange

Allez! Hét jongerenweekend over dekoloniale ecologie

Hey ! Ben jij ook geïnteresseerd in de thema’s klimaat en dekolonisatie? Doe mee aan het Allez!-weekend, van 3 tot 5 maart in Brussel. 

Allez! is het nieuwe Prikkel, het jaarlijkse, inspirerende jongerenweekend van Oxfam België, Broederlijk Delen en Oxfam Magasins du Monde. Ga jij dit jaar (opnieuw) de uitdaging aan met ons?

Dan hebben we alvast een goed gevuld menu voor je. Tijdens Allez! 2023 gaan we namelijk dieper in op het thema Dekoloniale Ecologie. Een beetje een tongbreker en vooral een hersenkraker. Heerlijk, toch! Wat houdt het allemaal in?

Waar je ook leeft, de ecologische crisis dringt zich onmiskenbaar op aan de planeet en de mensheid, zowel in het Globale Zuiden als bij ons. Tegelijkertijd woedt het debat over de dekolonisatie van onze maatschappij en denkbeelden volop. Het is dan ook hoog tijd om deze twee thema’s aan elkaar te linken, want ze zijn al onlosmakelijk verbonden.

Daarom zetten we tijdens het Allez!-weekend de spot op Dekoloniale Ecologie. We duiken diep in de krochten van onze kennis en interesses. Hoe zit het met de machtsverhoudingen? Op welke manier is de organisatie van ons economische systeem verbonden met racisme? Waarom is het klimaat- en biodiversiteitsdebat voornamelijk wit gekleurd? Hoe redden we de planeet en vergroten we ons ecologisch bewustzijn op een manier die solidair is met slachtoffers van het destructieve kolonialisme dat vandaag mee aan de wieg staat van vele ecologische catastrofes?

Op deze en verschillende andere vragen wordt er tijdens Allez! een antwoord gezocht in boeiende, uitdagende workshops en in gesprek met elkaar.

We hebben niet enkel aandacht voor de uitdagingen, maar gaan ook samen op zoek naar de mogelijke antwoorden over hoe het beleid, het middenveld en wij het verschil kunnen maken. Maak je klaar voor een boeiend weekend met andere jongeren vanuit heel België, die mee een verschil willen maken en zich inzetten voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld.

 

Praktische informatie

Wanneer? Vrijdag 3 18u tot Zondag 5 maart 15u30
Waar? JES Sleep Inn, Werkhuizenstraat 3, 1080 Brussel

Allez!, voor wie?

Jongeren tussen 16 en 30 jaar oud, die zich willen engageren voor échte verandering.

Prikkel 2022

Prijs?

We hanteren 3 verschillende prijzen:
•    30 euro: het standaardtarief, inclusief eten, slapen en verzekering
•    20 euro: het verminderde tarief, om te voorkomen dat iemand niet kan deelnemen aan het weekend door financiële redenen.
•    40 euro: de solidaire prijs om anderen de kans te geven om aan verminderd tarief deel te nemen.

In de kostprijs zijn alle workshops, maaltijden, overnachting en verzekeringen inbegrepen. Je inschrijving is pas compleet na de overschrijving.
Schrijf de betaling over op het Oxfam-Magasins du Monde rekeningnummer BE41 0682 2264 2410 met de mededeling " we Allez! + naam en voornaam van de deelnemer ".

Ik schrijf me in

Je ontvangt een bevestigingsmail van je registratie. Hier vind je ook de praktische details. Let op: jouw deelname is pas gereserveerd nadat we jouw betaling ontvangen hebben.

Heb je nog vragen? Je kan ons mailen op Allezweekend@gmail.com.

 

Volg Allez!

Blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes over Allez! 2023, volg Allez! 2023 via Facebook.

 

Inschrijvingsformulier

In samenwerking met:

Oxfam-Magasins du Monde

Rechts