Allez!
EAT & ACT: wanneer eten ook een engagement wordt
Kunnen we nog avocado's eten zonder schuldgevoel? Waarom zijn boeren boos? En wat is nu het beste: veganistisch, vegetarisch, biologisch, lokaal of fair trade?
Wat weten we echt over wat we eten? Oxfam nodigt je uit voor het Allez! weekend over de uitdagingen van het agro-ecologisch systeem. Je maakt er kennis met boeren die buiten de geijkte paden durven te gaan, debatteert met experts, ontdekt een ongelooflijke markt met alternatieven en vooral: je ontmoet mensen in een superchille en zorgzame omgeving <3
Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt!
Wat staat er op het menu? Een heerlijk weekend over de uitdagingen van ons voedselsysteem
Tijdens ons ongelooflijk weekend krijg je een beter inzicht in alle uitdagingen die met onze voeding te maken hebben. Hoe kunnen we onze steden van voedsel voorzien? Moeten we GGO's verbieden? Wat is er zo speciaal aan de Belgische landbouw? Het zijn slechts enkele vragen die we beantwoorden, samen met experts en activisten uit de landbouwwereld.
Maar we gaan ook verder dan de theorie en ontmoeten de mensen die innovatieve oplossingen bedenken. We bezoeken een stadsboerderij, bespreken hoe de toekomst er kan uitzien en eindigen met een geweldige alternatievenmarkt waar kleine coöperaties en organisaties hun producten en projecten presenteren.
Om van te watertanden, niet?
Praktische info voor het Allez! weekend
- Wanneer? Van 21 tot 23 maart 2025
- Waar? JES Sleep Inn, Ateliersstraat 3, 1080 Brussel
- Voor wie? Iedereen tussen 16 en 30 jaar. Het weekend is in het Frans en Nederlands, alle activiteiten kan je in beide talen volgen.
- Wat is de prijs? Je kunt kiezen tussen 3 prijzen: 20 euro (verminderde prijs), 30 euro (normale prijs), 40 euro (solidariteitsprijs). Het bedrag kan je overschrijven op dit rekeningnummer: Oxfam Wereldwinkels IBAN: BE41 0682 2264 2410 Met de boodschap “Inschrijving Naam + Voornaam Weekend Allez! 2025 ”
De prijs mag geen drempel zijn voor je deelname. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via obe.edu@oxfam.org