Persbericht19 augustus 2022

Bijna 700 deelnemers voor de vijftiende Oxfam Trailwalker

Op het programma in het laatste weekend van augustus: de vijftiende editie van Oxfam Trailwalker. Meer dan 688 stappers gaan de uitdaging aan om eind augustus 100 of 25 kilometer te stappen voor Oxfam België.

Net zoals vorig jaar vindt de sponsortocht ook dit jaar plaats in Saint Hubert, een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Vorig jaar was een recordeditie waarbij meer dan 550.000 euro ingezameld werd om ongelijkheid wereldwijd tegen te gaan.

Naar jaarlijkse gewoonte nemen enkele politici ook deel aan de Trailwalker: Céline Nicolas, schepen van sport van de stad Saint-Hubert, zal voor de tweede keer deelnemen aan de 100 km versie en geeft ook het startschot van de Trailwalker. Parlementsleden Jean-Luc Crucke (MR), Claire Hugon (Ecolo), Patrick Prévot (PS) en Nawal Farih (CD&V) vormen samen een team die de 100 km zullen afwandelen. Daarnaast zal minister van transport, Georges Gilkinet, de laatste kilometers meewandelen.

Nieuw is dat de start voor de 25 km op zaterdag om 13.00 uur zal plaatsvinden, zodat de teams om 20.00 uur over de finishlijn kunnen komen, op hetzelfde tijdstip als de wandelaars die aan de 100 km race deelnemen en op dat moment langs het punt van 60 km zullen komen. De wandelaars voor de 100 km starten zaterdag om 7.00 uur.

"Oxfam Trailwalker is veel meer dan een sportevenement: het is een evenement dat alle krachten bundelt van de burgers die onze beweging steunen of er deel van uitmaken. Door deel te nemen aan de Trailwalker zetten de wandelaars zich in tegen ongelijkheid en bouwen ze aan een rechtvaardigere, duurzamere en meer verenigde wereld", legt Elise Manhaeghe, organisator van het evenement, uit.

173 teams uit heel België bereiden zich voor op de tocht. Niet alleen fysiek, maar ook door tal van activiteiten te organiseren. Op voorhand zamelen de teams van 100 km immers minstens 1.750 euro in om de 68 programma's te financieren die Oxfam België in 23 landen mee uitvoert.

In cijfers

  • 173 teams, de jongste wandelaar is 18 en de oudste 70 (beide wandelen de 100 km)
  • 688 stappers
  • 175 vrijwilligers, Oxfam België blijft op zoek naar helpende handen
  • Voorlopig al 259.800 euro ingezameld, verwacht wordt 300.000 euro op te halen

Noot aan de redactie

Rechts