24/07
2024

One Day For Another World @ Gentse Feesten

Festival
Gent

Op woensdag 24 juli is het weer zover. Dan vindt One Day for Another World plaats, de jaarlijkse Oxfam-dag op de Gentse Feesten.

Deze artiesten passeren de revue bij Sint-Jabos: 

- 18u30 - Adja is een zangeres met een dijk van een stem. Ze brengt nummers waarin soul, jazz en r&b elkaar ontmoeten.
- 20u15 – Tamikrest combineert traditionele Toeareg melodieën met hedendaagse rock en globale ritmes. Een mix die grenzen overstijgt.
- 22u – Nneka zet als Nigeriaanse soulqueen wereldwijd podia in vuur en vlam met haar funky Afrobeat vol activisme. 
- 00u00 – Aita Mon Amour haalt eeuwenoude Marokkaanse poëzie uit de vergetelheid door hedendaagse elektronische klanken te vermengen met traditionele instrumenten.

Een dag met een duidelijke boodschap

Op One Day For Another World brengen we niet alleen muziek met een hart, maar ook een duidelijke boodschap: we eisen politieke moed voor klimaatrechtvaardigheid.

Want de mensen die het hardst lijden onder de klimaatcrisis, zijn daar het minst voor verantwoordelijk. In België stoot de 1% grootste verdieners gemiddeld 10 keer meer CO2 uit dan de onderste 50%. We krijgen binnenkort een nieuwe regering: een unieke kans om een rechtvaardig, sociaal en feministisch klimaatbeleid te eisen. We kijken uit naar moedige politieke maatregelen die een einde kunnen maken aan deze ongelijkheid.

Deze boodschap zal je deze zomer op verschillende festivals horen aan de Oxfam-stand en dus op 24 juli ook op de Gentse Feesten. Laat jij mee je stem horen op One Day For Another World?

Datum
, -
Adres

Bij Sint-Jacobs
9000 Gent
België

Rechts