27/04
2023
Oxfam activiteit

Filmavond met filmcafé in kader van Mooov filmfestival

Film
Sint-Niklaas

UTAMA (Bolivië) met filmcafé na de vertoning.
(Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas ism Solidagro en stad Sint-Niklaas)

Graag nodigen we je uit voor onze filmkeuze tijdens het Mooov filmfestival in Sint-Niklaas. Meer info over het Mooov-festival https://www.mooov.be/nl/pQzjpTx/festival-sint-niklaas
 

De film UTAMA toont het dagelijks leven van een ouder koppel dat probeert te overleven op de hoogvlakte van Bolivië. Ze leven er in eenvoud en armoede en worden geconfronteerd met de klimaatverandering en watertekorten en de druk van (de migratie naar) de stad. Het bezoek van hun kleinzoon stelt het contrast tussen generaties, stad en platteland, traditie en moderniteit op scherp.

De film doet nadenken over onze relatie met de natuur en de gevolgen van de klimaatverandering, die vooral de armere  inheemse bevolkingsgroepen treft op onze planeet.

Via deze film krijg je een zicht op de Boliviaanse landschappen, cultuur en tradities en na de film kan je in ons filmcafé napraten over de thema’s en kennis maken met de werking van Solidagro en Oxfam in Bolivië. Dit bij een OXFAM-drankje aangeboden door stad Sint-Niklaas in het filmcafé,  verzorgd door Oxfam-Wereldwinkel vrijwilligers.

Datum
, -
Adres

Siniscoop
Stationsplein
9100 Sint-Niklaas
België

Rechts