24/11
2022

Climate Talk: COP27: Hoe houden we het hoofd boven water?

Lezing
Brussel

Hittegolven, langdurige droogte, bosbranden, hevige regens, overstromingen … De extreme klimaatschommelingen volgen elkaar steeds vaker op en worden ook steeds intenser. En steeds meer mensen betalen die met een uiterst hoge prijs. We zullen hen moeten vergoeden.

Van 6 tot 17 november vindt in Egypte COP27 plaats, de 27ste conferentie van de Verenigde Naties over het klimaat. De 196 aanwezige naties zullen er opnieuw in debat gaan over de klimaatontregeling en de klimaatrampen. Ze zullen zich meer dan ooit moeten toeleggen op het verminderen van de CO2-uitstoot om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5°. Daarnaast moeten ze strategieën ontwikkelen en financieren om ons zo goed mogelijk op de verwachte klimaatevolutie aan te passen en de gesprekken verder zetten over vergoedingen voor de klimaatslachtoffers.

Op de Climate Talk zullen we samen onder leiding van Paul Germain (hoofdredacteur TV5 Monde), Anna Paeshuyse (VN jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling, Vlaamse Jeugdraad), Jean-Pascal van Ypersele (klimatoloog, UCLouvain), Zakia Khattabi (federaal minister voor het klimaat) en Aïssatou Diouf (international policy and advocacy officer Climate-Energy Climate Action Network West Africa) er van gedachten wisselen over de gemaakte afspraken en over de uitdagingen die ons nog te wachten staan om het hoofd boven water te houden, zowel in België als wereldwijd. Ook Elizabeth Wathuti (campagnedirectrice bij Wangari Maathai Foundation, Kenia) zal onder voorbehoud online deelnemen vanuit Kenia.

Datum
, -
Adres

Bozar - Palais des Beaux-Arts - Studio
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
België

Prijs
gratis

Rechts