24/01
2024

Bespreking van de COP28 in Bozar

Campagne
Brussel

 Op 24 januari zijn Jean-Pascal van Ypersele, Tinne Van der Straeten en Anuna De Wever in Bozar om de resultaten van COP28 te bespreken. 

Kom op 24 januari naar Bozar om de resultaten van COP28 te bespreken. De plaatsen zijn beperkt, dus koop je ticket tijdig via de volgende link.

‘Climate Talk: COP-28: De klimaattop van de energietransitie?’

Van 30 november tot 12 december vond in Dubai COP28 plaats, de 28e conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Als we de doelstellingen van het Akkoord van Parijs willen halen, moeten we overstappen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare, koolstofarme en bij voorkeur duurzame energiebronnen. Een fundamentele energietransitie is dus noodzakelijk. Toch werd de afgelopen klimaatconferentie georganiseerd door een olierijke monarchie. Was de doelstelling van de Verenigde Naties om de uitstoot van broeikasgassen versneld terug te dringen verenigbaar met de intenties van het gastland? En waar staan we in België in de energietransitie?

 

Samen met Jean-Pascal van Ypersele  (klimatoloog, UCLouvain), Tinne Van der Straeten (federaal minister van Energie), Anuna De Wever (Climate Action Network) en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, maken we de balans op van de verbintenissen die tijdens COP28 werden aangegaan. We gaan ook diep in op de relatie tussen energie en de noodzaak om af te stappen van fossiele brandstoffen om onze leefomstandigheden op aarde te behouden. Het debat wordt gemodereerd door Paul Germain (journalist en hoofdredacteur van TV5 Monde).

Een coproductie van 11.11.11, Bozar, CNCD-11.11.11 en Oxfam België

Datum
, -
Adres

Bozar, Zaal M
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
België

Rechts