23/02
2024
>
25/02
2024

Allez!

Vorming
Brussel

Hey! Ben je geïnteresseerd in democratische, participatieve en burgerlijke kwesties? Kom dan naar ons Allez! weekend van 23 tot 25 februari in Brussel.

Allez! is de nieuwe Prikkel, het inspirerende jaarlijkse jongerenevenement georganiseerd door Oxfam België, Broederlijk Delen en Oxfam-Magasins du monde. Klaar om opnieuw met ons de uitdaging aan te gaan? 

Allez! is een weekend gemaakt door jongeren en voor jongeren. Voor deze editie van 2024 hebben we een bomvol programma samengesteld. Met een kleine groep toegewijde jonge vrijwilligers hebben we er dit jaar voor gekozen om ons te richten op het thema democratie 2.0. Het is een complex en fascinerend onderwerp, maar wat houdt dat nu juist in?

De moderne democratie, is de erfenis van een geschiedenis waarin gestreden is voor gelijkheid tussen alle mannen en vrouwen, is een politiek systeem dat vandaag de dag de uitdagingen aangaat van een samenleving die sterk geëvolueerd is.

« In een tijd waarin cynisme over politici hoogtij viert en veel mensen hun stem als zinloos beschouwen, is het hoog tijd om onze democratie nieuw leven in te blazen. De wereld staat voor grote uitdagingen: polarisatie, migratie en een steeds diversere samenleving. In plaats van uiteen te drijven, kunnen we ons verenigen en positieve veranderingen teweegbrengen! »

Tijdens het weekend zal ‘Democratie 2.0’ de zekerheden van het huidig systeem op de proef stellen en ons denken in vraag stellen. Is de democratie opgewassen tegen de uitdagingen van de klimaatverandering? Hoe kunnen we het verlies aan vertrouwen in het politieke systeem en de opkomst van politieke extremen in de westerse samenleving begrijpen? Is het niet tijd om de politiek te heroverwegen en vorm te geven aan een democratie 2.0?

Al deze vragen – en nog vele meer – zullen worden aangekaart in uitdagende workshops en levendige debatten tussen deelnemers en sprekers.

We zullen ook ontdekken hoe politici, de burgersamenleving en ieder van ons een verschil kunnen maken. Bereid je voor op een uitdagend en prikkelend weekend en ontmoet jongeren over heel België die een verschil willen maken en willen werken aan een eerlijkere en duurzamere wereld.
Praktische informatie

Voor wie ?

Alle jongeren tussen 16 en 30 jaar die zich willen inzetten voor echte verandering.

Wanneer ?

Van vrijdag 23 februari om 18u tot 25 februari 15u30

Waar ?

JES Sleep Inn, Rue des Ateliers 3, 1080 Bruxelles

De PRIJS ?

We bieden 3 formules aan:

    30 euro: het standaardtarief, inclusief eten, accommodatie en verzekering.
    20 euro: het gereduceerde tarief, zodat iedereen kan deelnemen aan het weekend zonder belemmerd te worden door het financiële aspect.
    40 euro: de solidariteitsprijs, om anderen de kans te geven om aan een gereduceerde prijs deel te nemen.

Het inschrijfgeld is inclusief alle workshops, maaltijden, accommodatie en verzekering. Je inschrijving wordt pas geldig na ontvangst van je bankoverschrijving.

Je kunt je inschrijvingsgeld overschrijven op Oxfam-Magasins du Monde BE41 0682 2264 2410 met de vermelding: « Allez! + voornaam en achternaam van de deelnemer ». De inschrijving sluit op 19 februari af. Om je inschrijving te goedkeuren, moet je het inschrijvingsgeld voor deze datum betalen.

Datum
-
Adres

JES Sleep Inn
Werkhuizenstraat 3
1080 Brussel
België

Rechts