Persbericht15 februari 2023

Oxfam Trailwalker vindt dit jaar plaats in de Lente

Na 15 edities in het laatste weekend van augustus zal de jaarlijkse solidariteitswandeling van Oxfam België voor het eerst plaatsvinden daags na Hemelvaartsdag, op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei. Tot nu toe hebben 179 teams zich ingeschreven en 100.000 euro aan donaties ingezameld om de internationale solidariteitsacties van Oxfam tegen ongelijkheid te financieren.  

Oxfam Trailwalker is een sportieve en solidaire uitdaging die elk jaar door Oxfam België wordt georganiseerd. Je wandelt 100 kilometer, in teams van 4, in minder dan 30 uur, of 25 kilometer, in teams van 2 tot 8 personen, in minder dan 7 uur. Voorafgaand aan het evenement verbinden de teams zich ertoe minimaal 1.750 euro (1.000 euro voor teams die kiezen voor de 25 km) in te zamelen om bij te dragen aan de acties van Oxfam België ter bestrijding van ongelijkheid.  

Een Lente-editie 

Een grote verandering dit jaar: de Trailwalker vindt plaats in het voorjaar in plaats van eind augustus. Wandelaars zien de Ardense paden vol bloemen en kunnen genieten van kleurrijke landschappen. De Oxfam Trailwalker vindt voor de 4e keer plaats in het hart van het Grote Bos van Saint-Hubert. De wandeling van 100 kilometer begint op vrijdag 19 mei om 7 uur 's ochtends vanaf het militaire vliegveld van Saint-Hubert en eindigt de volgende dag rond 13 uur, nog steeds op het terrein van het vliegveld. De teams passeren 9 controleposten waar ze kunnen ‘bijtanken’, hun supporters ontmoeten en uitrusten voordat ze de finish bereiken. Supporters kunnen hun team vergezellen op de laatste 8 kilometer van de wandeling. Net als bij de vorige editie start de tocht van 25 kilometer op zaterdag om 13.00 uur vanaf het militaire vliegveld van Saint-Hubert en eindigt rond 20.00 uur op dezelfde plaats.   

Inschrijven kan tot 30 april en tot 27 februari geldt een korting van 25% op het inschrijfgeld. Het organisatieteam rekent op een sterke deelname voor deze 16e editie en verwacht in totaal minstens 225 teams te verwelkomen, dat zijn ongeveer 1250 wandelaars. De beste tijd is nog steeds in handen van het VSSR-v100-team, dat in 2010 in Eupen de 100 kilometer aflegde in 9 uur en 57 minuten.   

Zoals elk jaar zijn er onder de deelnemers publieke figuren zoals Céline Nicolas, schepen van sport in Saint-Hubert (wiens team vorig jaar als eerste over de finish kwam).

Vrijwilligers  

Tijdens elke editie moedigen ongeveer 250 vrijwilligers uit heel België de deelnemers aan en dragen zij bij tot de goede sfeer en het succes van het evenement. Hun taak: in teams de rust- en verfrissingspunten organiseren (installatie, beheer van de verfrissingsstands, organisatie van de maaltijden, ontvangst van de teams en hen de nodige informatie bezorgen). 

"Iedereen die in het verleden heeft deelgenomen aan de Oxfam Trailwalker is het erover eens: vrijwilligers zijn een onmisbare steun om het einde van de 100 km te bereiken en maken van de Oxfam Trailwalker zo'n bijzonder evenement”, zegt Elise Manhaeghe, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement.   

Oxfam roept vrijwilligers op om aan het avontuur deel te nemen.  

Opmerkingen voor de redactie  

Foto's van vorige edities zijn hier beschikbaar.  

Inschrijven voor beide wandelingen kan tot 30 april, via de website van het evenement.   

Oxfam zoekt nog vrijwilligers. Inschrijven kan via deze link.  

Voor interviews met het organiserende team van Oxfam België of de deelnemende teams kunt u contact opnemen met: 

Belinda Torres Leclercq | Media Coordinator, belinda.torres-leclercq@oxfam.org, Cell +32 (0) 472 55 34 43

Group 1085 Group 1076 Path 993 Path 994 Path 995

Steun een team

Vind je team

Rechts