Nieuws3 april 2023

Vier World Fair Trade Day op 13 mei in de lokale wereldwinkel

Vier World Fair Trade Day op 13 mei. Doe mee aan de Faire Ronde van FairTradeGemeenten en houd een pitstop in de verschillende LEF locaties zoals de Oxfam Wereldwinkels en tweedehandswinkels. LEF? Dat staat voor Lokaal, Ecologisch en Fair! 3 principes die de Oxfam Wereldwinkels in het hart dragen. Geen Faire Ronde in jouw gemeente? Je kan in iedere wereldwinkel terecht voor een verfrissende pauze. 

Faire Ronde met LEF pitstops

Bekijk hier of jouw gemeente meedoet aan de Faire Ronde. Hierbij kan je wandelen, fietsen, steppen of zelfs hink-stap-springen van de ene naar de andere LEF-locatie.  

Vind Faire Ronde in jouw gemeente

Lokaal

De producten in de Oxfam-Wereldwinkels zijn steeds fair trade en afkomstig uit een zo kort mogelijke keten. Wat bedoelen we met korte keten? Het heeft niet enkel met de voedselkilometers te maken. Onze producten komen tot bij jou van de producent naar de winkel, via zo weinig mogelijk tussenpersonen.

We steunen daarnaast op een brede en lokale vrijwilligersbeweging. De vrijwilligers achter onze 200 Oxfam-Wereldwinkels in heel Vlaanderen zijn volop betrokken bij het leven in de buurt. Hun lokale wortels helpen om waardevolle banden te smeden.  

Ecologisch

Bij Oxfam Fair Trade denk je aan een deftig loon en veilige arbeidsomstandigheden. Maar ons engagement gaat verder dan dat. We verminderen eigen CO²-emissies door bijvoorbeeld bio-afbreekbare verpakkingen, kiezen voor de meest ecologische transportmiddelen en waken nauwlettend over hoe iets geproduceerd wordt. Wij begeleiden alle partners wanneer zij omschakelen naar productiemethoden met respect voor de natuur, zonder pesticiden of chemicaliën.

Eerlijk

Wat bedoelen we met eerlijke handel? Boeren en ambachtslui in staat stellen om volop te kunnen leven van hun werk, dat is de kern van Oxfam Fair Trade. Dankzij jou bouwen we samen,  aan een netwerk van solidariteit en respect voor consumenten en producenten.

Meer info

Rendez-vous in de wereldwinkel

Op 13 mei kan je fair trade van dichtbij proeven, ruiken en ontdekken. Bij de lokale wereldwinkels geniet je van een ‘fairfrissende’ verpozing, zelfs in de gemeenten waar de Faire Ronde niet passeert. Een kop koffie, een stuk fairtradechocolade van Bite to Fight of misschien een teugje wijn? In de winkel kan je ook eens neuzen in onze informatieve brochures over eerlijke handel of een enthousiaste vrijwilliger om meer uitleg vragen. Klaar voor? Dan zijn we ribbedebie!

directions_run_black_24dp Path 821 Path 822

Waar moet ik zijn op 13 mei?

Kom langs de dichtstbijzijnde Oxfam Wereldwinkel voor proevertjes! 

Rechts