World Fair Trade Day

Stop for change! Wereldwijde verandering begint bij een vonk. En lokaal kan je heel wat doen om die vonk vuur te laten vatten. Think global, act local. Maak jouw stop in de wereldwinkel op 11 mei.


Vind wereldwinkel

wereldwinkel Lichtervelde

Think global, act local

De verkiezingsperiode is een beslissend moment om verandering te starten. Je kan stemmen in een hokje met een dik rood potlood maar je stem uitbrengen kan je ook zonder woorden, met daden. Door lokale, ecologische en fair trade (LEF) initiatieven te steunen bijvoorbeeld. En wanneer beter dan op 11 mei, World Fair Trade Day. Want wat je koopt maakt een verschil voor mens én planeet.

Wat valt er te beleven in jouw buurt?

Activiteiten
Proevertjes, opendeurdagen of wereldwinkelronde aan huis. Ontdek hier wat er in jouw gemeente te beleven valt rond World Fair Trade Day.
Faire Gemeenten

Faire ronde in jouw gemeente?

Palestijnse partner PARC - Al Reef met dadels
Partner

Palestijnse partner PARC - Al Reef

Recept

Koken met een statement

Kantelen

Belgische recepten voor de donuteconomie

Faire Ronde in jouw gemeente

Steek jij jouw centen liefst in lokale, ecologische en fair trade (LEF) initiatieven? Hijs de wandelschoenen aan, olie je ketting en doe mee met de Faire Ronde op 11 mei! Je fietst of stapt langs alle LEF-locaties in jouw gemeente. Onze tweedehands- en wereldwinkels ontvangen je met open armen. Doe mee aan de Faire Ronde op 11 mei en spring binnen bij Oxfam.

Geen Faire Ronde in jouw gemeente op World Fair Trade Day? Stip toch maar 11 mei aan in je agenda. Verwacht je in de Oxfam-Wereldwinkel aan watertandend lekkere proevertjes, muziek en Palestijnse recepten. Smaakt naar meer? Koop Palestijnse producten en krijg er Maftoulcouscous bovenop.

Vind een winkel

Jouw aankoop maakt een verschil voor mens én planeet

‘Hoe dan?’, horen we je al denken. Wanneer je duurzame en eerlijke geproduceerde producten koopt, dan draag je bij aan een stabiel en eerlijk inkomen voor boer.inn.en. Veel producenten zitten in een vicieuze armoedecirkel. Een eerlijk loon is dé manier om de armoedecirkel te helpen doorbreken en sociale uitsluiting te bestrijden.

Fairtradeproductie respecteert ook de onmiddellijke omgeving door aandacht te hebben voor vormen van duurzame landbouw, slim water- en bosbeheer om de CO2-uitstoot te verminderen. Met andere woorden, de leefomgeving wordt minimaal belast door de productie. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door die fairtradepremie, want een boer.in die slechts nipt kan overleven, heeft geen ruimte om duurzaam te werken. Lees hier hoe fair trade het verschil maakt.

Daarom zetten we de Palestijnse producten in de kijker: handgerolde maftoulcouscous, smeuïge medjouldadels en hoogkwalitatieve olijfolie. Door deze kwaliteitsvolle producten van onze Palestijnse boeren te kopen, draag je bij aan een stabiel en eerlijk inkomen, en versterk je hun stem. Steun hen en onze andere fairtradepartners.

Parc Al Reef met Maftoulcouscous

Leer onze Palestijnse partner kennen

Heb je nóg een goeie reden nodig om langs te komen in de wereldwinkel? Kom langs en leer de partnerverhalen kennen. Zo is er het verhaal van de Palestijnse partner, PARC – Al Reef. PARC (Palestinian Agricultural Relief Committee) ondersteunt landbouwprojecten in zo’n honderd Palestijnse dorpen op de Westelijke Jordaanoever. In Palestina leeft de overgrote meerderheid van de mensen van de landbouw.

Rechts