Persbericht21 april 2022

Een origineel Moederdag geschenk, Oxfam Pakt Uit

Op zoek naar een origineel Moederdag geschenk? De cadeaukaarten van Oxfam Pakt Uit zijn bovendien nog eens fair: je schenkt een cadeau aan iemand en de winst gaat naar één van de projecten die Oxfam wereldwijd steunt. Elke cadeaukaart is gelinkt een specifiek Oxfamproject. Cartooniste Niet Nu Laura stak de kaarten in een nieuw jasje. 

In totaal zijn er 20 verschillende cadeaukaarten waardoor men naast projecten rond vrouwenrechten ook andere projecten kan steunen die te maken hebben met onderwijs, hygiëne, voeding en landbouw. 

 

hartjes voor alle vrouwen

Geef je mama een kaartje “respect voor alle vrouwen” van Oxfam Pakt Uit. Met dat origineel en solidair cadeau toon je dat je haar graag ziet én steun je families in Oxfam-projecten wereldwijd. geïnspireerd op het werk van onze Oxfam-partners die opkomen voor vrouwen, zodat hun rechten gerespecteerd worden. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is namelijk een essentiële voorwaarde voor een betere en rechtvaardigere wereld. Zo laat je alle mama’s meetellen. 

Laura Janssens (Niet Nu Laura) stak de kaart “respect voor alle vrouwen” in een nieuw jasje. 

praktisch

De Oxfam Pakt Uit cadeaukaarten zijn fysiek te vinden in de Oxfam Wereldwinkels en de tweedehandswinkels van Oxfam Solidariteit. 

Ze zijn ook online beschikbaar op www.oxfampaktuit.be in twee formaten en in verschillende prijscategorieën zodat ze in elk budget passen. Dat kan gaan van 6 euro voor een ‘moestuinkaart’ tot 70 euro voor een dierenartsbezoek in de Westelijke-Jordaanoever.

Fiscaal attest 

Elke gift vanaf 40 euro geeft recht op een fiscaal attest. Oxfam-Solidariteit verstuurt die automatisch in maart van het jaar volgend op de gift. Elke gift geeft recht op een belastingkorting van 45% op de gedane schenking. 

 

NOot aan de redactie

Beelden zijn hier beschikbaar. Indien de redactie interesse heeft om zelf kaartjes te ontvangen of een give-away op te zetten, contacteer belinda.torres-leclercq@oxfam.org  

 

 

 

Rechts