Persbericht20 mei 2023

Eerste lente-editie Oxfam Trailwalker: 880 wandelaars halen ruim 400 000 euro op voor Oxfam België

De eerste lente-editie van de Oxfam Trailwalker vond dit weekend plaats in Sint-Hubert. Meer dan 800 mensen namen deel aan het sportieve evenement om zich in te zetten voor een rechtvaardiger wereld. 

Het weer zat enorm mee, de zon was gedurende heel het verlengde weekend van de partij. Er slaagden 803 van de 880 wandelaars om de prachtige 100 km door de Ardennen, in het grote bos van Saint-Hubert, te voltooien binnen de 30 uur. Dit jaar stonden 135 teams aan de startlijn voor de 100 kilometer en 60 teams aan de kortere versie van 25 km (waarbij niemand uitviel).

Het team 80 ‘Les Valeureux Borquins’ kwam als eerste over de finishlijn. Schepen van sport Celine Nicolas en Olivier Descamps kwamen aan om 01u ’s nachts. Het team 191 'Saint-Louis' legde de 25 kilometer het snelst af in net iets mee dan vier uur.

Een succes dankzij de vrijwilligers 

"Wij willen de vrijwilligers hartelijk danken voor al hun energie en enthousiasme! Zonder onze vrijwilligers en de steun van de stad Saint-Hubert en de provincie Luxemburg zou de Trailwalker gewoon niet hebben plaatsgevonden, “zegt Elise Manhaeghe, evenementenverantwoordelijke van Oxfam België. 

Dit jaar was werd maar liefst 401 198 € ingezameld. Het geld dat tijdens de Oxfam Trailwalker wordt ingezameld, wordt gebruikt om internationale solidariteitsacties tegen ongelijkheid te financieren. 

Noot aan de redactie 

Interviews met het organisatie of winnaars zijn mogelijk. 

Beeldmateriaal is beschikbaar. 

Rechts